6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateDouă vaccinuri anti-Covid-19 pot fi livrate până la finalul anului. Cât ar...

Două vaccinuri anti-Covid-19 pot fi livrate până la finalul anului. Cât ar putea costa?

Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății, anticipează că până la finalul anului pe piață ar putea să fie disponibile cel puțin două vaccinuri anti-Covid-19.

„Cred că până la sfârșitul anului vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile.”, a spus Alexandru Rafila într-o emisiune la Antena 3.

La nivel mondial, în acest moment în cele mai avansate stadii de cercetare se află vaccinuri produse de marile companii din domeniul farmaceutic AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer, iar două dintre ele s-ar putea livra în următoarele două-trei luni.

Alexandru Rafila spune că la nivelul României, potrivit estimărilor făcute până acum, ar fi nevoie de cel puțin 7 milioane de vaccinuri anti-Covid-19 în primă fază pentru imunizarea categoriilor de risc, a personalului medical și a personalului din serviciile esențiale ale statului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă