Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dureri de cap. Menstruație

Dureri de cap. Menstruație

Durerile de cap la femei, un semnal de infecție Covid-19?

Lumea a văzut apariția unui nou virus Corona la 31 decembrie 2019, denumit oficial COVID-19. Virusul a fost izolat pentru prima dată de persoanele cu pneumonie în orașul Wuhan, China.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 

>> Merită să țineți un jurnal pentru cel puțin 3 cicluri menstruale, pentru a vă ajuta să verificați dacă migrenele sunt legate de perioadele dumneavoastră

 
>> Menopauza - durerile de cap se agravează de obicei pe măsură ce vă apropiați de menopauză
 
 
>>  Sarcină - durerile de cap se pot agrava în primele câteva săptămâni de sarcină
 
>>  Pilula contraceptivă orală combinată - unele femei raportează dureri de cap mai frecvente, mai ales în săptămâna fără pilule

 


Virusul poate provoca o serie de simptome, de la o boală ușoară la pneumonie. Simptomele bolii sunt febră, tuse, dureri în gât și dureri de cap. În cazurile severe pot apărea dificultăți de respirație și decese.
 
Nu există un tratament specific pentru persoanele bolnave de Coronavirus și niciun vaccin care să prevină boala.
Deși tusea continuă, febra și pierderea mirosului (anosmia) sunt de obicei evidențiate ca fiind cele trei simptome cheie ale COVID-19, datele colectate arată că oamenii pot experimenta o gamă largă de diferite simptome, inclusiv dureri de cap, dureri musculare, oboseală, diaree , confuzie, pierderea poftei de mâncare, dificultăți de respirație și multe altele. Evoluția și rezultatele bolii variază, de asemenea, semnificativ între oameni, variind de la simptome ușoare asemănătoare gripei sau o simplă erupție cutanată până la boli severe sau fatale.


 
Multe femei au dureri de cap cauzate de modificări ale hormonilor.


 
Potrivit dr. Anne MacGregor, fost medic al Centrului Național pentru Migrenă, Regatul Unit, mai mult de jumătate dintre femeile care suferă de migrene observă o legătură cu perioadele lor de menstruație.
 
Aceste așa-numite „migrene menstruale” tind să fie deosebit de severe.
 
„Migrena se dezvoltă cel mai probabil fie în cele 2 zile care preced o perioadă, fie în primele 3 zile într-o perioadă. Acest lucru se datorează scăderii naturale a nivelului de estrogen în aceste momente.
 
„Atacurile sunt de obicei mai severe decât migrenele în alte perioade ale lunii și sunt mai predispuse să revină a doua zi”, spune ea.
 
Perioadele nu sunt singurul factor declanșator al durerilor de cap hormonale.


 
Alte cauze includ:


 
*pilula contraceptivă orală combinată - unele femei raportează dureri de cap mai frecvente, mai ales în săptămâna fără pilule, când nivelul de estrogen scade
*menopauza - durerile de cap se agravează de obicei pe măsură ce vă apropiați de menopauză
*sarcină - durerile de cap se pot agrava în primele câteva săptămâni de sarcină, dar de obicei se ameliorează sau se opresc complet în ultimele 6 luni; nu fac rău copilului
 
 

 

Comentarii

loading...