Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cadrele medicale protestează împotriva tăierii sporurilor

Cadrele medicale protestează împotriva tăierii sporurilor

FALIMENT. Mărirea salariilor închide primul spital ieșean

Un nou scandal a izbucnit zile la cea mai mare unitate medicală din judeţul Iaşi, existând riscul închiderii Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani, din cauza datoriilor.

Elena Marinescu 0 comentarii

După ce deciziile luate în ultimul an de managerul spitalului, dr. Costică Pânzaru, au dus la îndatorarea spitalului cu aproximativ 2 milioane de lei, multe facturi au depăşit termenele de plată, în timp ce conducerea se chinuie lună de lună să asigure măcar salariile personalului, informează ziaruldeiasi.ro. Speriaţi de faptul că spitalul ar putea fi curând închis pentru că nu mai există bani nici pentru cheltuielile de bază, membrii Consiliului de Administraţie s-au întrunit de două ori în decursul a câteva zile şi i-au solicitat primarului Dumitru Pantazi demiterea directorului unităţii sanitare.

„Situaţia este destul de neagră, doar managerul nu o vede aşa cum este. La ultimul consiliu de administraţie s-a hotărât solicitatea încetării mandatului managerului, pentru neîndeplinirea indicatorilor din contractual de management. Indicatorii spun să nu ai datorii, să nu duci unitatea în deficit financiar, lucru care, din păcate, în cazul Spitalului Paşcani, nu s-a întâmplat“, a precizat Iulian Cozianu, preşedintele Sanitas Iaşi.

Pentru a nu se ajunge la închiderea spitalului, sunt luate în calcul o serie de tăieri salariale, tăierea gărzilor medicilor, a orelor de weekend, dar şi diminunarea sporurilor. În aceste condiţii, angajaţii ameninţă cu declanşarea grevei generale, întrucât, pentru prima dată, şi medicii şi-au arătat nemulţumirea faţă de actuala conducere şi sunt dispuşi să-şi sisteze activitatea. Printre greşelile care i se impută managerului se numără şi faptul că nu a făcut la timp demersurile pentru a creşte de la IV la III gradul spitalului, lucru care i-ar fi adus mai mulţi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă situaţia va continua să se deterioreze, vor avea de suferit aproape 100.000 de pacienţi din Paşcani şi din localităţile învecinate.

 „I s-a cerut un plan de redresare, pe care să-l prezinte membrilor Consiliului. E de neînţeles cum de la un milion de euro bani în cont la finalul anului 2017 să ai datorii neplătite de 2 milioane de lei“.(Iulian Cozianu, preşedinte Sanitas Iaşi)

 

Comentarii

loading...