10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSănătateFals în acte la Ministerul Sănătății! Premierul acuză echipa Voiculescu – USR...

Fals în acte la Ministerul Sănătății! Premierul acuză echipa Voiculescu – USR PLUS!

O nouă dispută agită apele în cadrul Executivului după ce fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că la nivelul ministerului s-a decis constituirea unui grup de lucru menit a cerceta cauzele neconcordaței raportărilor deceselor Covid, în spațiul public fiind transmise două documente, o adresă presupus oficială și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că Florin Cîțu ar fost înștiințat, ambele fiind considerat de premier ca fiind false și lipsite de orice fundament.
După ce Guvernul a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că ceea ce a fost publicat în spaţiul public nu reprezintă un document oficial înregistrat la cabinetul prim-ministrului sau Secretariatului General al Guvernului, corespondenţa apărută nepurtând însemnele corecte ale unor documente oficiale înregistrate la Cabinetul prim-ministrului, Registraturii Generale sau Secretariatului General al Guvernului, premierul acuză pervertirea realității, prin înscrierea în fals a deciziei privind grupul la care Voculescu a făcut referire, în registrul Intrare – Ieșire a corespondenței aferente cabinetului fostei secretare de stat Andreea Moldovan.

Două documente diferite, același număr de înregistrare

Concret, din studiul comparativ al imaginilor cu registrul de intrare-ieșire de la cabinetul ex-secretarului de stat Andreea Moldovan, difuzate de Digi24, reiese în mod evident faptul că deciziei invocate de Vlad Voculescu i-a fost atribuit numărul de intrare 578, același cu numărul sub care, pe pagina următoare, fusese înregistrată deja o invitație la un eveniment online adresată de către Forumul Român de Diabet. Documentul dezvăluit public de fostul Ministru al Sănătății, și potrivit căruia un grup de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID fusese înființat, la 12 aprilie, la nivelul cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan, a fost înregistrat cu un scris diferit, în josul paginii, arătând, practic, ca o completare făcută după consumarea pozițiilor alocate în mod obișnuit în registrul de corespondență.
Observația a fost statuată oficial și printr-un comunicat al Ministerului Sănătății, potrivit căruia ”din consultarea registrului Intrare – Iesire a corespondenței aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori și fiecare mențiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menționate”.

Florin Cîțu: ”Investigăm, vedem ce se întâmplă”

Concluzia premierului Florin Cîțu este că decizia de constituire a grupului de lucru anunțat în spațiul public de către fostul ministru Voiculescu ”arată ca un fals în acte”. „Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public ca o dovadă a existenței unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigații în detaliu și am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat. Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu știe legislația în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate (…) Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunț (…) Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine ș.a.m.d. Ca și cum în România așa s-ar face lucrurile, iar premierul primește o coală de hârtie și semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e… Eu nu primesc documente personal, există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie «Confidențial» pe ele”, a declarat premierul Florin Cîțu, la Digi24.

Cele mai citite

Un etaj al unui bloc din Craiova s-a prăbușit parțial și zeci de persoane au fost evacuate în urma unei explozii

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, miercuri seara, la un bloc de locuinţe de tipul P+1 din municipiul Craiova, în urma căruia...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă