10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSănătateFrumusețea anilor se poate vedea în zâmbetul tău!

Frumusețea anilor se poate vedea în zâmbetul tău!

Parodontita, cunoscută popular ca parodontoză, este o afecțiune care se manifestă prin deteriorarea parodonțiului și, care odată cu înaintarea în vârstă, își spune cuvântul.

Atunci când vorbim de sănătatea orală, momentul în care ajungem la medic este crucial. Nu lasă micile inconveniente să devină intolerabile și să se agraveze odată cu trecerea timpului. La fel de importante sunt și obiceiurile de îngrijire – de la modul în care realizăm periajul și până utilizarea (sau nu) a aței dentare sau a apei de gură.

Indiferent de afecțiune – parodontită, carii, retracții gingivale – mergi la un doctor stomatolog în București pentru că un specialist te poate ajuta să-ți formezi o rutină corespunzătoare, dar, în aceeași măsură îți va explica implicațiile acestor mici gesturi pe termen lung.

“Modul în care ne raportăm la sănătatea noastră orală s-a schimbat fundamental în ultimii ani. E important să vedem cum se integrează un zâmbet sănătos în viața noastră, e bine să gândim pe termen lung și cât mai aproape de variantele ideale, tratamentele în care ne angajăm. Aici îi putem ajuta mult pe pacienții noștri. România are nevoie de educație în acest segment, iar medicul stomatolog poate deveni un partener de încredere, care să te ajute realmente să iei decizii bune și compatibilie cu stilul tău de viață, cu potențialele alte afecțiuni, cu bugetul șamd, însă, întotdeauna, cu țintă de a prelungi cât mai mult sănătatea dinților naturali.”

Ne povestește dr. Andrei Constantinovici, medic stomatolog cu specializare în implantologie.

Zâmbetul tău este în strânsă legătură cu o igienă orală potrivită. Consultându-te cu un doctor, primești sfaturi corecte și amănunțite, și care puse în aplicare vor da roade. De pildă, știai că, de multe ori, poți folosi periuța de dinți în mod eronat? O periere a dinților corectă este reprezentată de poziția și modul în care o faci. Specialiștii recomandă ca periuța să fie ținută la un unghi de 45 de grade față de gingii, iar periajul să se exercite cu mișcări domoale, scurte, în lungul axului dintelui. De asemenea, o îngrijire corectă durează minim 2 minute. Întreg procesul, însă, nu este de ajuns. Pentru a nu afecta gingiile cu bacteriile apărute, este recomandat să nu utilizezi periuța de dinți mai mult de 3 luni. Persoanele care nu au răbdare sau dexteritate pot folosi cu încredere o periuță electrică – studiile arată o eficiență de pana la de 10 ori mai mare a acestora în ceea ce privește îndepărtarea plăcii bacteriene.

În urma sugestiei doctorului stomatolog, vei avea parte de un tratament bine gândit. Vei învață ce înseamnă, de exemplu, un tratament paradontoză la preț bun – adică este compatibil nu doar cu buzunarul, ci și cu stadiul afecțiunii și ia în calcul impactul pe care îl poate avea asupra sănătății tale, pe termen lung. Tratamentul potrivit și îngrijirea ca la carte sunt exact ceea ce îți trebuie pentru a-ți restabili încrederea în tine.

Din cauza neglijenței, sănătatea dinților tăi va fi expusă unor afecțiuni iminente. În stadii avansate, bolile aparatului dentar pot distruge părți ale țesutului gingival și osos. Dacă, prin urmare, ajungi într-o situație asemănătoare, sunt recomandate de către medic proceduri chirurgicale extrem de complexă (putem ajunge la grefele de țesut sau de os, în funcție de afecțiunea avută). Împreună cu un medic stomatolog bun, tratamente corespunzătoare și răbdare, zâmbetul tău va fi un accesoriu cu care te vei mândri indiferent de vârstă.

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Din “Groapă” direct în “Clan”. Marius Manole: “Mă bucur că am ocazia să fac ceea ce îmi place”

Producția de mare succes a PRO TV-ului, serialul "Clanul", se apropie de final. Ultimele episoade aduc situații limită, suspans și personaje noi. Spre exemplu,...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă