13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateGral Medical a atins in 2019 o cifra de afaceri de 35...

Gral Medical a atins in 2019 o cifra de afaceri de 35 milioane de Euro

Gral Medical a inregistrat la nivel de grup o crestere a business-ului cu 13% fata de perioada aferenta anului anterior, ajungand astfel la o cifra de afaceri de 35 milioane de Euro. Compania isi mentine cresterea cu 2 cifre pe fondul dezvoltarii unor proiecte noi pe piata serviciilor medicale, proiecte ce au implicat deschiderea de centre medicale sub brandul OncoFort sau a diviziei de laboratoare Gral. Cele mai importante cresteri peste medie au fost inregistrate pe segmentul paraclinic (analize medicale de laborator si imagistica) pe segmentul oncologic (chimioterapie si radioterapie), iar segmentul cu o crestere mai lenta a fost cel al serviciilor corporate.

“Vom diversifica serviciile medicale oferite atat in capitala cat si in centrele din teritoriu, vom investi in aparate performante si vom pune accent pe diagnosticul paraclinic standardizat. Totodata vom incerca sa rentabilizam mai multe centre si activitati care au ajuns la maturitate ” Robert Serban, actionar Gral Medical.

Gral Medical a fost deschizator de drumuri pe piata serviciilor medicale prin introducerea conceptului de tumor board international (echipa romano-austriaca) si a inovatiei in tratamentul oncologic cu radioterapie. Centrele oncologice sub brandul OncoFort au inregistrat o crestere cu 20% fata de anul anterior, avand in vedere faptul ca in prezent exista o retea de 5 spitale oncologice, 2 in Bucuresti si cate unul in Pitesti, Ploiesti si Craiova. Spitalul OncoFort Pitesti a reusit in primul an de activitate sa atinga break-even point operational, iar pentru anul 2020 si-a propus sa isi rentabilizeze activitatea prin cresterea cu 40% a serviciilor de oncologie, cu 30% a serviciilor de imagistica si cu 20%  pe segmentul analizelor medicale speciale.

Desi compania a avut pana acum o politica de dezvoltare de servicii si centre pornind de la proiecte de la zero, pentru anul 2020-2022 compania va fi deschisa si pentru preluarea de companii in zonele unde exista o oportunitate de dezvoltare strategica pe termen mediu si lung.

”Pentru urmatoarea perioada avem un buget alocat de peste 1milion de Euro pentru preluarea de centre medicale cu structuri de paraclinic sau spitalizare de zi si branduirea lor sub marca OncoFort. In paralel vom face demersuri pentru modernizarea si marirea capacitatii centrelor existente si modelarea unor proiecte cu o singura activitate oncologica” Chitan Robert, director dezvoltare Gral Medical.

In anul 2019 compania Gral Medical a investit 6 milioane de Euro in 2 spitale oncologice. Spitalul OncoFort Pitesti a reusit in scurt timp sa devina cel mai important spital oncologic din sudul tarii ce acopera 4 judete din jurul Argesului. Cel de-al doilea spital oncologic din capitala, Spitalul OncoFort Caloian, are o capacitate de 10 paturi si s-a specializat pe tratamentul cancerului de tiroida. Incepand cu trimestrul 4 din 2019 reteaua de laboratoare Gral Medical a mai crescut cu un laborator in capitala ajungand la o retea de 15 laboratoare. Pentru anul 2020 compania si-a propus o tinta realista de 40 milioane Euro cifra de afaceri in contextul strategiei de a merge in continuare pe servicii medicale de nisa.

Gral Medical este una dintre cele mai importante companii de servicii medicale private din Romania, iar in prezent este lider pe segmentul oncologic, al analizelor de laborator din capitala si al cardurilor de sanatate destinate persoanelor fizice. Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical si Medical Center Gral.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă