Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hackathon pe teme de sănătate la Bucureşti

Hackathon pe teme de sănătate la Bucureşti

Profesionişti în sănătate şi IT&C se reunesc în acest weekend în Capitală pentru a genera idei inovatoare şi solutii care pot avea impact pozitiv asupra sănătăţii pacienţilor din România şi care pot îmbunătăţi digitalizarea în sistemul de sănătate.

Elena Marinescu 0 comentarii

Ajuns deja la cea de-a 3a ediție, Hacking Health 3.0 este cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor două zile de lucru, participanţi din întreaga ţară vor avea oportunitatea să îşi pună în aplicare cunoştințele şi experienţa pentru a dezvolta platforme digitale şi educative care să faciliteze un acces îmbunătăţit la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare în domeniul sănătăţii.

 

IT și sănătate, față în față

Anul acesta, evenimentul are loc în contextul şi pe perioada Preşedinției României la Consiliul Uniunii Europene, înainte de începerea Săptămânii dedicate eHealth. Organizatorii propun participanţilor următoarele tematici:

- soluţii tehnice care pot contribui la prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările: oncologie, hematologie şi imunologie;
- aplicaţii care adresează sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din această perspectivă;
- dispozitive medicale ale viitorului;
- concursul se adresează profesioniştilor şi antreprenorilor din domeniul software şi tehnologie, precum şi studenţilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii care au o afinitate faţă de mediul IT&C.

 

Premii în valoare totală de $15,000

Evenimentul este organizat de Johnson & Johnson România în colaborare cu Smart Everything Everywhere, alături de partenerii strategici Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Cele trei echipe câştigătoare vor beneficia de o finanţare pre-seed în valoare de 5.000 USD pentru implementarea soluţiei dezvoltate. În timp ce o parte dintre proiectele echipelor câştigătoare din cadrul ediţiilor anterioare se află deja în stadii avansate de dezvoltare, altele au fost deja lansate şi sunt utilizate de publicul larg. Şi în acest an profesionişti recunoscuţi din companii de software, din domeniul medical, al sănătăţii şi antreprenori vor juriza şi vor oferi mentorat pe durata hackathonului. Lansată în anul 2017, iniţiativa „Hacking Health” vine în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere. La nivel naţional, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte performanţa şi competitivitatea digitală, în opoziţie cu recomandările venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică.

Hacking Health Hackathon 3.0 va avea loc la Nod Makerspace – Splaiul Unirii nr. 160, sector 4, Bucureşti în perioada 8-9 iunie 2019.

Citește totul despre:

#Hacking Health 3.0

Comentarii

loading...