10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateHackathon pe teme de sănătate la Bucureşti

Hackathon pe teme de sănătate la Bucureşti

Ajuns deja la cea de-a 3a ediție, Hacking Health 3.0 este cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor două zile de lucru, participanţi din întreaga ţară vor avea oportunitatea să îşi pună în aplicare cunoştințele şi experienţa pentru a dezvolta platforme digitale şi educative care să faciliteze un acces îmbunătăţit la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare în domeniul sănătăţii.

 

IT și sănătate, față în față

Anul acesta, evenimentul are loc în contextul şi pe perioada Preşedinției României la Consiliul Uniunii Europene, înainte de începerea Săptămânii dedicate eHealth. Organizatorii propun participanţilor următoarele tematici:

– soluţii tehnice care pot contribui la prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările: oncologie, hematologie şi imunologie;
– aplicaţii care adresează sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din această perspectivă;
– dispozitive medicale ale viitorului;
– concursul se adresează profesioniştilor şi antreprenorilor din domeniul software şi tehnologie, precum şi studenţilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii care au o afinitate faţă de mediul IT&C.

 

Premii în valoare totală de $15,000

Evenimentul este organizat de Johnson & Johnson România în colaborare cu Smart Everything Everywhere, alături de partenerii strategici Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania).

Cele trei echipe câştigătoare vor beneficia de o finanţare pre-seed în valoare de 5.000 USD pentru implementarea soluţiei dezvoltate. În timp ce o parte dintre proiectele echipelor câştigătoare din cadrul ediţiilor anterioare se află deja în stadii avansate de dezvoltare, altele au fost deja lansate şi sunt utilizate de publicul larg. Şi în acest an profesionişti recunoscuţi din companii de software, din domeniul medical, al sănătăţii şi antreprenori vor juriza şi vor oferi mentorat pe durata hackathonului. Lansată în anul 2017, iniţiativa „Hacking Health” vine în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere. La nivel naţional, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte performanţa şi competitivitatea digitală, în opoziţie cu recomandările venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică.

Hacking Health Hackathon 3.0 va avea loc la Nod Makerspace – Splaiul Unirii nr. 160, sector 4, Bucureşti în perioada 8-9 iunie 2019.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă