15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateHarta vaccinurilor în România: 60% din centre au ser Pfizer, 30% Astra...

Harta vaccinurilor în România: 60% din centre au ser Pfizer, 30% Astra Zeneca, 10% Moderna

Preşedintele CNCAV precizează că, ”în câteva săptămâni”, cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi şi se ia în calcul posibilitatea de a se spune de la început ce vaccin va fi folosit la imunizarea fiecărei persoane.

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că autorităţile iau în calcul ideea ca oamenii să ştie din timp cu ce ser vor fi imunizaţi, chiar de la momentul înscrierii pe lista de aşteptare.

”Nu e firesc să stai trei săptămâni pe o listă de aşteptare şi să afli în ziua notificării că este, de fapt, un vaccin pe care poate nu vrei să-l foloseşti. Va creşte timpul de aşteptare şi implicit va îngreuna campania de vaccinare”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a explicat că 60% din centre au vaccin de la Pfizer, 30% de la Astra Zeneca şi 10% – Moderna.

De asemenea, preşedintele CNCAV precizează că, ”în câteva săptămâni”,  cei care se înscriu pe listele de aşteptare vor primi o estimare a momentului când vor fi vaccinaţi şi se ia în calcul posibilitatea de a se spune de la început ce vaccin va fi folosit la imunizarea fiecărei persoane.

Întrebat dacă persoanele care s-au vaccinat cu o primă doză de ser de la compania AstraZeneca şi cărora le este teamă să primească doza a doua pot relua imunizarea cu un alt ser, Valeriu Gheorghiţă a precizat că recomandă completarea schemei de vaccinare cu serul inoculat iniţial, dând asigurări că studiile arată că la rapel reacţiile adverse sunt mai puţin severe.

”La acest moment nu avem suficiente date disponibile din punct de vedere medical şi care este momentul oportun de reluare a schemei de vaccinare”, a explicat el.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă