Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hidroxiclorochina, medicamentul ”pentru orice eventualitate” al președintelui Trump.

Hidroxiclorochina, medicamentul ”pentru orice eventualitate” al președintelui Trump.

Hidroxiclorochina, pastila zilnică anti-Covid a președintelui Donald Trump!

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut cunoscut la Casa Albă faptul că ia hidroxiclorochină, împreună cu zinc, ca măsură preventivă împotriva coronavirusului. Trump a spus că ia medicamentele “de o săptămână şi jumătate”.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Hidroxiclorochina este un medicament anti-malarie, a cărui eventuală eficacitate contra coronavirusului nu a fost demonstrată riguros până în prezent. “Iau asta pentru că aud lucruri foarte bune despre medicament. Și știţi vorba aia: ce am de pierdut? ”, a declarat Donald Trump în cursul unei discuţii cu jurnaliştii, menționând că, doar pentru o perioadă, va apela la un dozaj de o pastilă pe zi.

Președintele american își face, de asemenea, zilnic, teste pentru depistarea eventualei infecții cu coronavirus, toate analizele pe care le-a efectuat până în prezent pentru COVID-19 ieșind negative.

Comentariile lui Trump vin la câteva săptămâni după ce Food and Drug Administration a emis un avertisment cu privire la acest medicament, spunând că există rapoarte despre „probleme grave de ritm cardiac” la pacienții care au fost tratați cu hidroxiclorochina, adesea în combinație cu un antibiotic deja celebru, azitromicina.

Hidorxiclorichina, argumente pro și contra utilizării în tratarea Covid-19

Medicul de la Casa Albă, Dr. Sean Conley, a declarat că, după ce a discutat cu Trump despre hidroxiclorochină, a ajuns la concluzia că „potențialul beneficiu al tratamentului a depășit riscurile relative”.

“Președintele este într-o stare de sănătate foarte bună și nu are simptome. El este testat periodic pentru COVID-19, iar toate testele au ieşit negative până în prezent”, a spus Conley. El a adăugat că monitorizează diferitele studii care investighează potențialele terapii Covid-19, în consultare cu experți în materie din întreaga țară.

Hidroxiclorochina, care a fost adusă în discuţie în mod repetat de Trump ca un potențial medicament în lupta împotriva coronavirusului, este adesea folosită de medici pentru a trata artrita reumatoidă și lupusul. Numeroase studii clinice încearcă să vadă dacă este eficient în combaterea coronavirusului, dar nu este încă un tratament dovedit. Disponibilă ca medicament generic sub denumirea Plaquenil, hidroxiclorochina poate avea ca reacții adverse reducerea tonusului muscular și aritmia cardiacă.

Un studiu în Brazilia a fost oprit din motive de siguranță după ce pacienții cu coronavirus au luat cloroquină, din care provine hidroxiclorochina, şi au dezvoltat aritmie, iar unii au murit. Săptămâna trecută, un alt studiu publicat în rețeaua JAMA a descoperit că medicamentul pare să nu ajute pacienții cu Covid-19, dar în schimb aceștia au dezvoltat un risc crescut de stop cardiac.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...