13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateHunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a primit un aparat RMN;

Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a primit un aparat RMN;

Administraţia spitalului a început, miercuri, lucrările de montaj al aparatului RMN, acesta urmând să fie amplasat într-un spaţiu ce a fost deja pregătit în locul fostei direcţiuni a unităţii medicale.

“Spaţiul, în suprafaţă de 160 de metri pătraţi, în care a funcţionat direcţiunea, a fost reamenajat după modelul construcţiilor spitaliceşti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmează probe şi instruirea personalului. Având în vedere că intrarea se va face prin holul principal al spitalului, se va asigura un acces facil al pacienţilor spre acest spaţiu”, a declarat, miercuri, managerul SJU Deva, Delia Băda.

Aparatul RMN va deveni funcţional în luna octombrie a acestui an, prin punerea în funcţiune a acestuia urmând să crească nivelul de calitate al actului medical asigurat şi prin investigaţii de înaltă performanţă, a apreciat administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

“Aducerea acestui aparat RMN la Deva demonstrează pe de-o parte seriozitatea guvernului social-democrat care îşi onorează promisiunile, dar şi responsabilitatea asumată faţă de grija pentru sănătatea cetăţenilor judeţului Hunedoara. Încă o dată, faptele vorbesc de la sine”, a declarat Avram.

Structura funcţională a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde, printre altele, un cabinet de investigaţii, o cabină de comandă, spaţii pentru pregătirea pacienţilor, inclusiv a celor minori, o sală de aşteptare şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Aparatul RMN a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro.

Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă