13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateIdeea Primăriei de a face teste pe stadion nu respecta normele legale,...

Ideea Primăriei de a face teste pe stadion nu respecta normele legale, susține Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a transmis, joi, 11 iunie, acest comunicat, drept răspuns la acuzațiile lansate cu o zi înainte de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a afirmat că Ministerul Sănătății și DSP București (subordonată Ministerului) au blocat acțiunea de testare a populației Capitalei, acțiune care fusese organizată de PMB pe Arena Națională.

Pentru a se realiza această acțiune de testare, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), care este subordonată PMB, făcuse o cerere de aprobare către DSP București.

“În urma analizei întregii documentaţii depuse de ASSMB şi a evaluării în teren realizată de echipa de specialişti a Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, precum şi după consultarea legislaţiei în vigoare, care prevede că autorizarea centrelor de testare trebuie să respecte prevederile Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1338/2007 pentru aprobarea Normelor privind structura funcţională a cabinetelor medicale şi de medicină dentară, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1301/2007 pentru aprobarea Normelor privind funcţionarea laboratoarelor de analize medicale, cu modificările şi completările ulterioare, s-a constatat că solicitarea ASSMB nu se încadrează în nici una din cerinţele legale, nefiind nici cabinet medical, nici punct extern de recoltare al unui laborator”, a precizat, joi, Ministerul Sănătății. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă