15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateImplantul dentar – cea mai eficientă soluție de restaurare a...

Implantul dentar – cea mai eficientă soluție de restaurare a zâmbetului

Imaginea pe care o afișăm în societate ar trebui să fie una impecabilă, indiferent de domeniul în care ne desfășurăm activitatea. Iar zâmbetul și sănătatea dinților noștri sunt aspecte care se află în strânsă legătură cu înfățișarea pe care o avem, fapt pentru care trebuie să ne îngrijim dantura într-un mod corespunzător.

De altfel, persoanele care se confruntă cu lipsa unuia sau a mai multor dinți de pe arcadă au anumite rețineri în a-și afișa zâmbetul. Pentru a scăpa de jena pe care o resimt din cauza acestei probleme, au nevoie de implementarea unor soluții eficiente de restaurare dentară.

Cauzele edentației

Starea patologică prin care trecem atunci când ne pierdem dinții poartă denumirea medicală de edentație.

Iată care sunt principalele cauze care pot determina apariția acestei afecțiuni:

●      Boala parodontală;

●      Malformații dentare sau traumatisme;

●      Vârsta înaintată;

●      Factori genetici;

●      Stresul și asocierea parafuncțiilor: bruxism;

●      Bruxismul (scrâșnirea dinților).

În urma pierderii dinților, se poate întâmpla să ne confruntăm și cu anumite pierderi semnificative de masă osoasă. Așadar, îngrijirea danturii ar trebui cu atât mai mult să se afle pe lista preocupărilor noastre zilnice, dacă ne dorim o bună sănătate orală și un zâmbet în perfectă armonie cu celelalte trăsături ale feței.

Tipuri de implanturi dentare

Studiile și cercetările efectuate arată că implantul dentar este cea mai eficientă soluție stomatologică, deoarece redă funcționalitatea și estetica dintelui natural în proporție de 90-95%.

Procedura unui implant dentar presupune inserția unui dispozitiv medical în osul maxilar cu rolul de a înlocui complet un dinte lipsă.

Așadar, comparativ cu celelalte tipuri de tratamente stomatologice, implantul dentar este cea mai bună soluție de restaurare dentară pe termen lung datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă.

Iată cele mai căutate și mai apreciate tratamente de restaurare dentară:

➔   Implanturile dentare Nobel

Fabricate din titan pur, aceste tipuri de implanturi dentare asigură o bună stabilitate și un design unic, ce conferă o integrare naturală.

➔   Implanturile dentare MegaGen

Datorită materialului din care sunt realizate (titan), riscul apariției reacțiilor alergice a organismului este total exclus.

De asemenea, în timpul procedurii, osteointegrarea se realizează de două ori mai rapid datorită ionilor de calciu prezenți la suprafața implantului.

➔   Implanturile dentare Straumann

Oseointegrarea excelentă și mult mai rapidă se numără printre avantajele pe care le oferă aceste tipuri de implanturi dentare. Alte două beneficii constau în fiabilitate și siguranță (mai ales în cazul implanturilor cu diametru redus).

De altfel, majoritatea specialiștilor în implantologie apelează la Straumann deoarece pun pe primul loc sănătatea pacientului.

➔   Implanturile dentare MIS

Caracterizate prin atributele unice de design care conferă performanță ridicată și funcționalitate deplină, implanturile MIS ocupă un loc fruntaș în topul preferințelor specialiștilor datorită caracteristicilor pe care le dețin.

Cât costă un implant dentar?

Prima întrebare pe care oricine o are atunci când vine vorba despre o astfel de procedură este: „Cât costă un implant dentar?”.

Ei bine, prețurile pot varia de la caz la caz în funcție de anumite aspecte, cum ar fi, de pildă, calitatea materialelor utilizate, tehnologiile digitale la care se apelează, precum și experiența specialistului în implantologie care se ocupă de caz.

Clinica Trident oferă servicii stomatologice de calitate premium

Ca orice procedură chirurgicală, implantul dentar presupune anumite riscuri, așadar este important să vă orientați către serviciile premium ale unei clinici stomatologice specializate în astfel de intervenții, cum este, de pildă, Clinica Trident din București.

Tehnologiile digitalizate de ultimă generație, grija față de pacient și experiența profesională a specialiștilor de la Clinica Trident facilitează procedurile de implanturi dentare, astfel încât fiecare persoană care solicită un astfel de tratament stomatologic beneficiază de servicii premium, în conformitate cu cele mai înalte standarde ale calității.

Cel mai bun bloc operator din România

În prezent, Clinica Trident dispune de o serie de echipamente ultramoderne și performante care facilitează procedurile stomatologice, sporind totodată confortul pacientului.

Mai mult decât atât, clinica este dotată cu o linie de sterilizare computerizată, radiologie digitală, computer tomograf și laborator performant de tehnică dentară. În plus, Clinica Trident are cel mai bun bloc operator din țară.

Având în vedere cercetările efectuate în ultimii ani, stomatologia a evoluat foarte mult, astfel că, în zilele noastre, există aparaturi și dispozitive ce pot oferi rezultate excepționale în timpul procedurilor de implanturi dentare.

Nu ezitați ca, atunci când vă aflați într-o astfel de situație, să apelați la serviciile unei clinici stomatologice, astfel încât să vă puteți bucura din nou de frumusețea unui zâmbet perfect!

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Renunțarea la sobele cu lemne, inepții. “Cu ce să ne încălzim? Curent electric? Ăla pe care am ajuns să îl importăm la prețuri astronomice?”,...

Partidul S.O.S al Dianei Șoșoacă susține că românii nu se pot încălzi cu "curentul electric importat la prețuri astronomice", ci este nevoie de sobele...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă