Bebeluș cu un animal de companie, FOTO: Facebook

Bebeluș cu un animal de companie, FOTO: Facebook

Imunitatea și sănătatea copiilor este protejată de animalele de companie

Blana animalelor de companie conţine bacterii sănătoase, benefice pentru copii, potrivit unor studii.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Foarte mulţi părinţi refuză să le cumpere copiilor un animal de companie. Aceștia se tem că cei mici pot dezvolta alergii, dacă intră în contact cu blana animalelor.

Însă studiile arată că, din contră, prezenţa unui animal de companie scade acest risc, dacă copilul este expus la potenţiali alergeni de la o vârstă fragedă.

„Dacă ne expunem la un mediu cu bacterii sănătoase, avem şanse mari să dezvoltăm un răspuns imunologic sănătos. În schimb, dacă exagerăm cu igiena, spălăm, dezinfectăm totul, îndepărtăm animăluţele, îndepărtăm orice urme de bacterii sănătoase, răspunsul sistemului imunitar va devia într-o direcţie greşită”, spune Brânduşa Petruţescu, medic alergolog.

Şi Cristina este de acord cu explicaţiile medicului. Ea spune că fiica ei a scăpat de alergii datorită animalului de companie.

„La început avea un fond de alergie destul de evident, încă din primii ani din viaţă, de la un an şi jumătate şi pe la trei ani când, printr-o întâmplare, m-am trezit cu căţeluşa, era un caniche, o pudeliţă, ulterior, tot mai rar s-a întâmplat”, a declarat Cristina Vasiu, părinte.

Există însă și părinţi care sunt contra animelelor de companie. Este şi cazul Marianei, care spune că cel mic este sensibil în primii ani din viaţă.

„Nu am o părere foarte bună, deoarece animalele de companie, într-un apartament, zgârie, fac zgomot, lasă păr, părul poate să dea alergii şi anumite boli”, spune Mariana.

Comentarii

loading...