10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateÎncepe a treia serie de imunizare, s-ar putea să vaccinăm mai repede...

Începe a treia serie de imunizare, s-ar putea să vaccinăm mai repede zece milioane de români

În România va începe a treia serie de imunizare anti – Covid și, drept urmare, și s-ar putea să vaccinăm mai repede cei 10,2 milioane de români luați în calcul, a anunțat, luni dimineață, premierul Florin Cîțu. Potrivit acestuia, persoane care erau programate pentru prima doză după data de 15 martie 2021 ar putea fi vaccinate mai repede.

Inițial, autoritățile de la București anunțaseră drept obiectiv propus vaccinarea a 10,2 milioane de români până la finalul lunii septembrie 2021. Luni, 8 martie 2021, premierul Cîțu a precizat că acest obiectiv ar putea fi realizat mai repede – fără însă să avanseze un alt termen.

Pe de altă parte, premierul Cîțu a precizat că “pe masa Guvernului” nu se află niciun proiect legislativ care să instituie obligativitatea vaccinării anti – Covid. Premierul a spus, în acest context, cu privire la protestul desfășurat cu o zi înainte la București, că chiar și participanții la acest protest au spus că sunt de acord cu vaccinarea, doar că nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă