Sala de operații, FOTO: Facebook

Sala de operații, FOTO: Facebook

Intervenție medicală dificilă la Iași. Cum s-a reușit salvarea vieții unei femei de 60 de ani

Viața unei femei a fost salvată de medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. Aceștia au operat pacienta care avea pe creier o tumoră de 6 centimetri.

Cătălin Șerban 0 comentarii

 Medicii ieșeni au anunțat pe Facebook că „o femeie de 60 de ani a primit a doua șansă la viață după ce a fost operată de o tumoră de 6 centimetri”. Pacienta a ajuns în stare gravă, tumora voluminoasă punându-i viața în pericol.

Specialiștii neurochirurgi au reușit să-i salveze viața, intervenția chirurgicală fiind una laborioasă.

„Tumora pacientei de 60 de ani a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zona a creierului ce determină personalitatea, fiind si tangentă a nervilor optici, glandei hipofize și arterelor carotide ce hrănesc creierul. Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii. Evoluția postoperatorie a fost una simplă, cu complicații hormonale tranzitorii datorită proximității tumorii față de glanda hipofiza”, Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Medicii ieșeni operează frecvent astfel de tumori.

Comentarii

loading...