Ioana Mihăilă, prima opțiune a USR PLUS pentru postul de Ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă, prima opțiune a USR PLUS pentru postul de Ministru al Sănătății

Propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii va fi anunțată astăzi de USR PLUS, după ce marţi seara liderii coaliţiei de guvernământ oficializau ajungerea la un consens în privinţa continuării guvernării.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Liderii celor trei formaţiuni aflate la guvernare - PNL, USR PLUS, UDMR - au început încă de luni discuţiile privind deblocarea situaţiei după demiterea lui Vlad Voiculescu de la portofoliul Ministerului Sănătăţii. Marţi seară, aceştia au anunţat că au convenit să semneze o completare a acordului politic, care să ducă la creşterea încrederii între parteneri şi îmbunătăţirea funcţionării guvernării.

Potrivit surselor din cadrul Alianței, în ședința din această dimineață, liderii USR PLUS ar putea decide să propună pentru șefia Ministerului Sănătății numele secretarului de stat Ioana Mihăilă, nominalizarea urmând a fi în mod oficial adusă la cunoștința premierului Florin Cîțu la orele amiezei.

Ioana Mihăilă activează în Ministrul Sănătăţii, în funcţia de secretar de stat, încă din luna februarie a acestui an, înlocuindu-l pe liberalul Ciprian Bogdan, după ce un alt membru USR PLUS, Monica Althamer, fusese numită într-o poziție similară de secretar de stat, în locul chirurgului Horațiu Moldovan din PNL.

În urma numirii sale în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a primit în luna februarie atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe și Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale, declarându-și ca principale obiective de activitate digitalizarea sistemului de sănătate, operaţionalizarea registrelor de boală și promovarea de măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală, prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie.

Ioana Mihăilă este medic endocrinolog, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. În timpul facultății a lucrat și în programul „Work and Travel” în SUA. Din 2011 deține, împreună cu soțul ei, o clinică medicală în Oradea, cariera sa medicală fiind dedicată în exclusivitate sistemului privat de sănătate. În 2018 s-a înscris în Platforma România 100, unde a coordonat proiectul ”Caravana Medicală” și, în urmă cu un an, a devenit președintele Filialei Județene USR PLUS Bihor, poziție din care a și candidat, la alegerile locale, pentru Primăria Municipiului Oradea. 

Comentarii

loading...