Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Irinel Popescu: Încercăm să promovăm transplantul hepatic de la donatorul în viaţă

Irinel Popescu: Încercăm să promovăm transplantul hepatic de la donatorul în viaţă

Prof. dr. Irinel Popescu a declarat joi, referindu-se la programul de transplant hepatic, că se încearcă promovarea transplantului de la donatorul în viaţă.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

"Noi funcţionăm pe model european vestic în general, în care cea mai mare parte a operaţiilor de transplant sunt cu ficat întreg de la donatori aflaţi în moarte cerebrală. (...) Pe de altă parte, încercăm să promovăm transplantul de la donatorul în viaţă'', a spus medicul, într-o conferinţă de presă.

El a dat ca exemplu Istanbulul, unde sunt centre care fac peste 100 de operaţii de transplant hepatic pe an folosind donatorul în viaţă, cu rezultate foarte bune.

''Acest lucru îl vom încerca şi noi la Institutul Clinic Fundeni. Deja echipa condusă de conferenţiarul Vlad Braşoveanu probează că rezultate bune pot fi obţinute şi în România", a afirmat medicul Irinel Popescu.

Potrivit acestuia, scăderea numărului de donatori afectează şi programul de transplant hepatic.

Comentarii

loading...