10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSănătateJaponezii se vaccinează de teama apropiatelor Jocuri Olimpice de la Tokyo

Japonezii se vaccinează de teama apropiatelor Jocuri Olimpice de la Tokyo

Japonia a deschis, luni, centre de vaccinare în masă la Tokyo şi Osaka, pentru că se dorește accelerarea campania de vaccinare, care a început la jumătatea lunii februarie, la câteva luni în urma Statelor Unite şi a multor alte ţări.

Cauza întârzierii a fost lipsa de personal medical instruit pentru administrarea vaccinului.

Acum, în cele două locaţii sunt aşteptate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

„Dacă 80% sau 90% din populaţie se vaccinează, cred că putem organiza Jocurile Olimpice fără probleme. Accelerarea vaccinării ne va face să ne simţim mai în siguranţă, deoarece ne afectează viaţa socială şi economia”, este de părere Munemitsu Watanabe, persoană vaccinată.

„Toată lumea lucrează din greu aici. Dar personalul încă încearcă să se obişnuiască cu acest proces. Cu toate astea, cred că reuşesc să mă vaccinez mai devreme decât credeam”, spune şi Midori Hidekawa, un alt rezident din Tokyo.

Până acum, în Japonia, peste 12.000 de persoane au murit din cauza COVID-19. Tokyo, Osaka şi alte câteva zone sunt în stare de urgenţă până pe 31 mai, dar este probabil ca măsurile să fie prelungite.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă