13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateLa spitalele Marius Nasta și Colentina nu mai sunt paturi libere la...

La spitalele Marius Nasta și Colentina nu mai sunt paturi libere la ATI

La rândul său, directorul medical al Spitalului Colentina, Victor Cauni, a anunţat că nu mai există niciun pat liber în cele două secţii de terapie intensivă ale spitalului.

”La Marius Nasta, secția este complet ocupată, inclusiv zona de triaj. Nu știu ce vom face cu cazurile care vor ajunge în cursul zilei. Secția de Terapie este plină, cazurile sunt severe, situația este cu adevărat îngrijorătoare. Trebuie să devenim responsabili cu toții, și nu cred că doar la nivel de București, ci la nivel de țară, să stăm acasă dacă dezvoltăm simptome sau dacă știm că suntem contacți și să solicităm testare către medicul de familie și Direcțiilor de Sănătate Publică atunci când dezvoltăm simptome. Este extrem de important să ne autoizolăm și să nu fim vectori ai acestei infecții”, a declarat Mahler, la Realitatea TV.

Medicul a precizat că, dacă până acum s-a reușit gestionarea, ”cu eforturi mari”, a situației, există riscul ca aceasta să scape de sub control în condițiile în care spitalele devin supraaglomerate. 

La Colentina, directorul medical reclamă lipsa personalului de specialitate, fiind îngrijorat de evoluția atât de rapidă a infectărilor. „Lucrurile, din păcate, evoluează foarte rapid, se schimbă nu în săptămâni, cum credeam, sau în zile, ci chiar în ore”, spune Victor Cauni.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă