Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legea privind transfuziile sanguine, în transparenţă publică

Legea privind transfuziile sanguine, în transparenţă publică

Un proiect privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină a fost pus în transparenţă decizională, iar schimbările preconizate se referă la implementarea cerinţelor directivelor europene, la crearea cadrului legal pentru dezvoltarea şi implementarea unui sistem informatic.

Elena Marinescu 0 comentarii

"Am discutat zilele trecute despre modificarea Legii 282 din 2015 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină. În acest moment, aceste modificări pe care le-am promis se află în transparenţă decizională, iar schimbările preconizate se referă la implementarea cerinţelor directivelor europene, la crearea cadrului legal pentru dezvoltarea şi implementarea unui sistem informatic care să asigure trasabilitate de la venă la venă, la asigurarea creşterii nivelului de securitate transfuzională, asigurarea utilizării optime şi raţionale a tratamentului transfuzional, organizarea unui sistem naţional de hemovigilenţă funcţional, precum şi alte lucruri care vor duce la îmbunătăţirea activităţii de transfuzie sanguină", a explicat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Totodată, Pintea a anunţat că a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru privitor la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist pe teritoriul României, transmite Agerpres. "Astăzi a apărut în Monitorul Oficial Ordinul de ministru 895 privitor la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist pe teritoriul României atât în unităţile sanitare publice, cât şi în unităţile sanitare private. De asemenea, în zilele următoare vor fi publicate în transparenţă decizională Legea profesiilor medicale, precum şi acea metodologie de organizare a concursurilor pentru medicii şi personalul medical, metodologie care are la bază un singur criteriu - meritocraţia. Publicarea acestui ordin şi elaborarea acestei metodologii reprezintă un răspuns la întrebările pe care de foarte mulţi ani le adresăm tuturor sindicatelor, spitalelor, astfel încât să eliminăm angajările pe bază de orice altceva în afară de meritocraţie", a susţinut reprezentantul MS.

Comentarii

loading...