12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateLipsa de fier din organism. Care sunt simptomele

Lipsa de fier din organism. Care sunt simptomele

 

Există anumite semne care ne pot ajuta să depistăm lipsa fierului și să acționăm în ceea ce privește asimilarea acestuia.

 

Oboseala este un simptom obișnuit al deficienței de fier. Acest lucru se întâmplă pentru că, în absența fierului, organismul nu poate produce hemoglobină, un compus prezent în sânge care are rolul de a conduce oxigenul de la plămâni în restul corpului. De asemenea există pot exista și stări de slăbiciune, nivel scăzut de energie, dificultăți de concentrare, productivitate scăzută.

Pielea poate căpată o culoare palidă. Hemoglobina prezentă în celulele roșii este cea care dă și culoare pielii. Din cauza absenței fierului, organismului nu poate produce suficientă hemoglobină, ceea ce face ca pielea să capete o culoare palidă.

Lipsa fierului poate cauza dureri de cap sau migrene. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că la creier ajunge o cantitate insuficientă de oxigen, ceea ce face ca vasele de sânge să se umfle și să provoace presiune, care conduce la dureri de cap sau migrene.

Bătăile neregulate ale inimii, cunoscute sub numele de palpitații, sunt un alt simptom ale unei deficiențe de fier în organism. Din cauza nivelului scăzut al hemoglobinei, inima trebuie să muncească mai mult pentru a pompa oxigen în organism. Acest lucru poate cauza un ritm neregulat al bătăilor cardiace, sau senzația că inima bate foarte repede.

Părul și pielea capătă un aspect neîngrijit. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul transmite oxigenul cu precădere către cele mai importante părți ale sale, adică organele și țesuturile. Atunci când avem carențe de fier în organism, pielea și părul primesc mai puțin oxigen și încep să devină mai uscate.

Pentru a crește absorbția fierului din organism, este indicat să adaugi în meniul tău zilnic câteva alimente bogate în fier: orez, tărâțe, germeni de grâu, lapte de soia, pepene verde, legume cu frunze verzi.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă