23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateManagerul Spitalului Focşani şi mai multe cadre medicale s-au izolat la locul...

Managerul Spitalului Focşani şi mai multe cadre medicale s-au izolat la locul de muncă

Managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, a anunţat, luni, în şedinţa Consiliului Judeţean desfăşurată în sistem teleconferinţă, că atât el, cât şi mai multe cadre medicale au ales să stea în spital, începând de joi, şi să nu mai plece acasă pentru a nu şi pune familiile în pericol, existând suspiciunea unor contacte cu medicii infectaţi de la Spitalul Militar Focşani.

În acest context, Mândrilă a cerut ca medicilor să le fie puse la dispoziţie locuri de carantimnă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, le-a indicat medicilor să meargă într-un centru de carantină modern, din Focşani, unde sunt dispobilile 150 de locuri.

În aceeaşi şedinţă a CJ Vrancea, directorul Spitalului Judeţean Focşani a declarat că  prioritatea zero o constituie testarea personalului medical, mai ales că mai multe cadre medicale din Spitalul Judeţean au fost expuse şi au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus.

”Totuşi, nu este vorba despre un contact direct cu pacienţi, pe fondul lipsei echipamentelor medicale”, a spus Mândrilă.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat 11 milioane de lei pentru  achiziţia în regim de urgenţă a unui aparat Real Time PCR şi a chiturilor aferente în vederea testării permanente a cazurilor.

Tot în şedinţa Consiliulului Judeţean au fost alocaţi bani şi pentru continuarea identificării şi achiziţionării de concentratoare de oxigen. Unitatea a achiziţionat în ultimele 2 luni 45 de concentratoare, dar ar mai fi nevoie de cel puţin încă 40.
De asemenea, se are în vedere cumpărarea de ventilatoare, dar şi de paturi şi alt mobilier medical, pentru o eventuală extindere a numărului de paturi în întreg pavilionul Boli Infecţioase, care a fost eliberat în totalitate şi este dedicat doar tratării pacienţilor Covid-19.

Achiziţionarea de monitoare funcţii vitale, tărgi, cărucioare transport bolnavi, stative perfuzii, combinezoane, măşti, ochelari, viziere, termometre şi biocide se află de asemenea printre priorităţi.

În şedinţa CJ, preşedintele Marian Oprişan a transmis conducerii Spitalului Judeţean Focşani că va putea folosi din aceşti bani şi pentru stimularea ori premierea medicilor care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul.

”Puteti să-i folosiţi, o parte, o sa stabilim împreună cât, inclusiv pentru stabilirea si premierea cadrelor medicale aflate in prima linie privind bătălia cu coronavirus”,  a declarat Oprişan.
 

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă