12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateMăștile sociale gratuite, promise în primăvară, livrate în buza toamnei

Măștile sociale gratuite, promise în primăvară, livrate în buza toamnei

10 milioane de măști pentru protecția nasului și a gurii au fost livrate în cursul zilei de luni de către Naguma Medical Supply, firma care a câștigat licitația derulată cu fonduri guvernamentale. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban la doar câteva ore după ce amenințase public că dacă nu începe livrarea lor va rezilia contractul și va alege al doilea ofertant.

„Săptămâna viitoare urmează ca Ministerul Sănătăţii să ia o decizie care e foarte clară: rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra măştile care sunt prevăzute în contract.”, a spus Ludovic Orban duminică seara.

Amenințarea premierului a avut efect iar primul lot se livrează începând de luni către Ministerul Sănătății, la mai bine de trei luni de la emiterea Ordonanței de Urgență prin care Guvernul se angaja să cumpere din bani publici seturi de măști de protecție care să fie distribuite gratuit acelor români din categoriile sociale defavorizate care nu au posibilitatea de a le cumpăra.

“În acest weekend Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică, a deschis noi centre pentru primirea măştilor medicale. Naguma va continua să distribuie măştile pe parcursul săptămânii, 10 milioane fiind livrate chiar astăzi.”, s-au angajat reprezentanții firmei care a pus mâna pe contractul în valoare totală de 73 milioane lei, bani pentru achiziționarea a 115 milioane măști de protecție la un preț pe bucată de aproximativ 0,64 lei.

„S-a intrat în perioada de livrare. Firma a promis că va face livrarea măștilor, conform contractului, în termenul stabilit de șapte zile. Dacă nu va avea capacitatea, se trece la firma următoare de la licitație.”, a atras atenția Ludovic Orban luni la prânz.

Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru anul 2020 va fi suplimentat cu suma necesară achiziţiei de măşti de protecţie ce vor fi puse la dispoziţia autorităţilor publice locale pentru toate persoanele şi familiile defavorizate de pe raza unităţilor administrativ teritoriale. Distribuirea lor se va face prin Direcțiile de Sănătate Publică județene.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă