6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateMedLife începe un studiu privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru Covid-19

MedLife începe un studiu privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru Covid-19

Acesta va fi primul studiu din România privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19 și validarea unor teste de diagnostic, precizează un comunicat difuzat, luni, de rețeaua medicală MedLife.

Studiul se va derula pe pacienți internați în cele două spitale menționate – “Matei Balș” și Colentina, care au fost confirmați pozitiv prin testul RT PCR.

Din punct de vedere metodologie, se vor utiliza 2 metode serologice pentru detectarea anticorpilor, Chemiluminiscența și ELISA. Interpretarea se va face în baza unui cumul de date clinice și paraclinice urmărite pe durata internării. În plus, subiecții vor fi chestionați în detaliu pentru a evalua impactul bolii asupra sănătății, a atitudinilor și a stilului de viață.

“Spre deosebire de RT-PCR, care este testul de referință folosit pentru diagnosticarea infecției active COVID-19, testele serologice pot fi utile în identificarea indivizilor care au dezvoltat un răspuns imun, în cadrul unei infecții active sau ca urmare a unei infecții anterioare”, a explicat conf. dr. Adriana Hristrea, medic primar boli infecțioase în cadrul Institutului “Matei Balș”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă