19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSănătateMinisterul Sănătății demască o minciună. Vaccinul anti - Covid nu modifică ADN-ul

Ministerul Sănătății demască o minciună. Vaccinul anti – Covid nu modifică ADN-ul

Vaccinurile pe bază de ARN mesager, dezvoltate de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna împotriva COVID-19, nu conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul, anunță Ministerul Sănătății printr-un comunicat transmis pe internet.

“ARN-ul mesager din vaccin este o copie a unei mici părți din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Această moleculă are rolul de a oferi celulelor noastre instrucțiunile necesare pentru a produce proteina Spike, proteină la care sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi specifici.
ARN-ul mesager este o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike”, precizează comunicatul difuzat de Ministerul Sănătății (MS).

În sprijinul acestei idei, MS citează o lucrare cu titlul “mRNA vaccines — a new era in vaccinology”, care a fost publcată în anul 2018.

Comunicatul MS intervine pentru a respinge una dintre cele mai întâlnite suspiciuni legate de vaccinul anti – Covid.

 

 

Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19 dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna nu conțin substanțe care…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Duminică, 17 ianuarie 2021

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă