Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Sănătăţii reface stocurile de imunoglobulină. Managerii de spitale, reticenţi

Ministerul Sănătăţii reface stocurile de imunoglobulină. Managerii de spitale, reticenţi

Ministerul Sănătăţii anunţă că România deţine un stoc de 49 de kilograme de imunoglobulină, care acoperă necesarul pentru trei luni. Potrivit MS, până la 31 decembrie 2018, UNIFARM va mai achiziţiona echivalentul a minim 7.200 flacoane de 2,5 g imunoglobulină umană.

Elena Marinescu 0 comentarii

Pentru  asigurarea cantităților de imunoglobulină necesare în România, la propunerea Ministerului Sănătății, la începutul lunii martie 2018, Guvernul  a activat Mecanismul de Protecție Civilă și a  acordat un ajutor de stat către C.N. UNIFARM S.A., care a fost mandatat să achiziționeze și să asigure aprovizionarea unităților sanitare cu imunoglobulină, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. Astfel, în perioada 01.01.2018 și până în  prezent, Compania Națională Unifarm S.A. a aprovizionat spitalele din România cu cantitatea de 45.424 unități imunoglobulină umană, din urmatoarele  tipuri:

a)    Flebogamma

b)    IG Vena

c)    Intratect

d)    Octagam

e)    Privigen

f)     Pentaglobin

Astăzi, în depozitul UNIFARM există următoarele stocuri:

a)     IG Vena                     750 flacoane

b)    Intratect                       53 flacoane

c)     Privigen                     500 flacoane

d)    Pentaglobin           13163 flacoane

e)    Flebogamma            2100 flacoane

Așadar, stocurile însumează peste 49 de kg și reprezintă necesarul pentru mai mult de 3 luni. „Fac apel la profesioniștii din domeniu să utilizeze imunoglobulinele cu administrare intravasculară precum și imunoglobulinele umane doar conform indicațiilor terapeutice aprobate în rezumatul caracteristicilor produsului.  Exceptând produsul cu denumirea comercială Pentaglobin, care nu se administrează pacienților cu imunodeficiențe primare, celelalte cinci imunoglobuline cu administrare intravasculară au exact aceleași indicații terapeutice, diferă doar denumirea comerciala”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

În următoarea perioadă, până la 31.12.2018, UNIFARM va mai achiziționa  echivalentul a minim 7200 flacoane de 2,5g imunoglobulină umană (Flebogamma, Privigen si Intratect). “Am  facut tot ce ține de Ministerul Sănătății  și am avut sprijinul Guvernului pentru a asigura stocurile  de imunoglobulină necesare pe piața din România. Produsele există la UNIFARM, însă  pentru ca pacienții să beneficieze de tratamente, trebuie ca fiecare unitate sanitară să le achiziționeze. În majoritatea spitalelor  care au în îngrijire bolnavi care necesită tratament cu imunoglobulină, lucrurile merg așa cum trebuie. Din păcate, sunt și unități în care responsabilii nu știu sau nu acordă suficient interes nevoilor pacienților și aceștia suferă încă din lipsa acestui medicament. Fac apel către managerii de spitale să facă toate demersurile necesare pentru a asigura pacienților accesul permanent la tratamente. Sunt proceduri legale prin care, în cazul în care un contract de furnizare de medicamente nu poate fi onorat, acesta poate fi denunțat și spitalul poate demara o procedură de achiziție directă a unui produs disponibil cu aceeași substanță activă, dar cu o altă denumire comercială”, a mai spus Sorina Pintea.  

Comentarii

loading...