Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Ministrul sănătății nu pune creșterea cazurilor de Covid-19 pe seama deschiderii școlilor

Nelu Tătaru consideră că numărul de noi infectării zilnice ajuns în jurul valorii de 1.700 este legat de revenirea oamenilor din concedii și de aglomerarea mijloacelor de transport în comun.

Petronel Tudor 0 comentarii

Redeschiderea școlilor în 14 septembrie și atingerea cifrei de 1.713 noi cazuri două zile mai târziu nu au legătură, este de părere Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății. Acesta spune că o analiză a ceea ce înseamnă revenirea copiilor în unitățile de învățământ în contextul pandemiei se va putea realiza abia la începutul lunii octombrie, la cel puțin 14 zile de la începerea anului școlar.

„E prematur să vorbim de deschiderea şcolii ca şi număr crescut de cazuri, vom evalua acest lucru la sfârşitul lunii şi începutul lunii octombrie, dar, repet, există evenimente private, există transport în comun, există focare în instituţii pentru persoane vârstnice, există focare încă în spitale şi aş recomanda în continuare, atât celor care organizează evenimente private, cât şi celor care organizează transport în comun, celor care îngrijesc în aceste centre instituţionalizate, păstrarea şi menţinerea acelor precauţii şi respectarea regulilor: mască, distanţare, dezinfectant”, a precizat Nelu Tătaru.

Chiar dacă la nivelul Ministerului Sănătății nu există analize privind incidența Covid-19 în școli, mai multe unități școlare din țară au trecut deja în cele trei-patru zile de cursuri de la scenariile Verde sau Galben la scenariul Roșu, cu lecții sută la sută online, după ce elevi, cadre medicale ori angajați ai unităților de învățământ au fost depistați cu noul coronavirus.

Comentarii

loading...