Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Octav Ganea / INQUAM

Foto: Octav Ganea / INQUAM

Ministrul Tătaru ne recomandă să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul încă doi ani

"Să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani", a recomandat, marți seară, într-un interviu de televiziune, ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, marţi seară, că experienţa epidemiei de gripă porcină din anul 2009 a inclus și doi ani ulteriori de epidemii sezoniere, iar această situaţie se va repeta şi cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aflat la apogeu în anul 2020.

"După experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că o pandemie a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Aşa va fi şi în acest moment. Să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani. Dar având în vedere prima curbă, putem evalua şi ce va urma în următorii doi ani", a explicat ministrul Sănătății la postul Antena 3.

El a recunoscut că încă nu există un vaccin împotriva coronavirusului.

"Atunci când vom ieşi şi vom vedea că avem o mare parte a populaţiei care s-a imunizat, avem prezenţa unor anticorpi, putem vedea următorii doi ani ca nişte epidemii cu nişte cazuri care nu vor avea aceeaşi amploare ca în această perioadă, dar vor fi nişte cazuri cu o simptomatologie frustă sau uşoară care vor merge până vom avea o stare de imunitate la toată populaţia României. Sperăm în acest context şi în descoperirea şi fabricarea unui vaccin cu care să putem gestiona următorii doi ani", a explicat ministrul Nelu Tătaru.

Comentarii

loading...