11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateModerna a intrat pe lista companiilor farmaceutice pentru un vaccin anti Covid-19

Moderna a intrat pe lista companiilor farmaceutice pentru un vaccin anti Covid-19

Compania americană Moderna, care desfășoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri, intră pe lista celor care și-au arătat disponibilitatea de a furniza un viitor vaccin anti-Covid-19, după ce, în prealabil, Comisia Europeană avusese astfel de discuții cu Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac și AstraZeneca, dar continuă discuțiile intensive și cu alți producători de vaccinuri.

Comisia Europeană va dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu o opțiune de a achiziționa până la 80 de milioane de doze suplimentare, care vor fi furnizate după ce un vaccin se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

„După negocieri intense, Comisia Europeană a încheiat azi discuțiile cu o a cincea companie farmaceutică pentru a le oferi cetățenilor europeni un acces rapid la un vaccin împotriva coronavirusului. Investim în societăți care utilizează tehnologii diverse, pentru a ne spori șansele de a dispune de vaccinuri sigure și eficace. Continuăm discuțiile cu alte societăți pentru a ne asigura că vaccinurile vor fi disponibile în mod rapid pe piață. Investițiile europene în vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi în beneficiul întregii lumi și ne vor ajuta să învingem acest virus.”, a anunțat luni Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Discuțiile preliminare încheiate cu Moderna reprezintă un pas important în vederea încheierii unui angajament prealabil de achiziție și au fost făcute în contextul Strategiei europene în materie de vaccinuri, adoptată în luna iunie de Comisia Europeană.

„Această strategie urmărește să asigure accesul tuturor cetățenilor europeni la vaccinuri de înaltă calitate, sigure, eficace și la prețuri accesibile, într-un interval de timp de 12 până la 18 luni. În acest scop și împreună cu statele membre, Comisia încheie angajamente prealabile de achiziție cu producători de vaccinuri care rezervă sau acordă statelor membre dreptul de a cumpăra un anumit număr de doze de vaccin la un anumit preț, atunci când un vaccin devine disponibil.”, a anunțat instituția europeană.

Începând cu luna mai, Comisia Europeană a colectat aproape 16 miliarde euro în cadrul răspunsului mondial la criza provocată de coronavirus, acțiunea globală pentru accesul universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva coronavirusului și pentru efortul global de redresare.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă