13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateMofetoterapia: Tratamente de sănătate și spa, pentru boli reumatice, la Slănic Moldova

Mofetoterapia: Tratamente de sănătate și spa, pentru boli reumatice, la Slănic Moldova

Slănic Moldova este o stațiune turistică cu aer pur și climat intramontan, care concurează cu minunile naturii din zonă și care oferă un moment de odihnă, liniște și relaxare pentru oricine. Stațiunea este numită “Perla Moldovei” și a devenit foarte populară în țara noastră, îndeosebi pentru izvoarele minerale, descoperite de mai bine de 200 de ani.

Există mărturii despre aceste 20 de izvoare cu ape minerale, clorate, carbonate, bicarbonate, hipo și hipertonice, încă din anul 1801. Despre ele s-a vorbit la expozițiile internaționale de la Viena, Paris, Frankfurt; au fost comparate cu Vichy, Karlovy Vary și Aixles-Bains.

Această stațiune are amenajate spații speciale – mofete – care folosesc gazul natural mofetic la izvoarele 3 și 11.

 

Ce este mofetoterapia?

Despre mofete, unii spun că sunt “emanații naturale uscate de dioxid de carbon de concentrație scăzută, care apar la izvoarele cu apă minerală, prin degazeificarea apelor minerale”.

Mofetoterapia se realizează la Slănic Moldova și ajută în tratamentul bolilor reumatice și cardicace. Efectul curativ al mofetoterapiei este apreciat în țară și străinătate. Gazul mofetarian ajută:

·         În cazuri de probleme circulatorii, reumatice, cardiace

·         Are efect afrodisiac natural, poate ajuta în cazuri de impotență

·         Stimulează oxigenarea țesuturilor.

Pacienți sunt expuși doar la partea inferioară a corpului în baia cu gaz, ei stau în picioare și fac acest tratament întotdeauna la recomandarea medicului. Expunerea se face o perioadă scurtă de timp, inițial, în primele zile, este de 15-20 de minute, iar apoi este de 30 de minute. De regulă se recomandă câte 1-2 ședințe de tratament pe zi, timp de cel puțin 10 zile.

Mofetoterapia este contraindicată persoanelor cu tulburări de ritm cardiac, hipertensiune arterială mare de grad II sau III, boli renale, boli digestive, afecțiuni respiratorii cronice și ateroscleroză cerebrală.

 

Sanatoriul Balnear Slănic Moldova

 

Specialiștii în domeniul medical de la acest sanatoriu recomandă tratamentele balneo-fizio-terapeutice, pentru recuperare și reabilitare medicală tuturor persoanelor care au anumite probleme de sănătate și vor să-și îmbunătățească starea generală a organismului.

Principalele tratamente care se fac la acest centru de terapie și reabilitare medicală au rolul de a îmbunătăți calitatea vieții și de a elimina simptomele supărătoare. Există foarte multe afecțiuni și boli care se pot vindeca prin metodele de tratament care se fac aici:  

·         Proceduri speciale cu ape minerale și pentru recuperare medicală

·         Inhalații cu ape minerale, cu anumite medicamente și aerosoli

·         Ședințe terapeutice de hidroterapie, meloterapie, kinetoterapie, psihoterapie

·         Terapia cu ultraviolete, electroterapia cu unde scurte

·         Băi calde cu apă minerală, exerciții de gimnastică medicală

·         Aplicații speciale cu parafină, exerciții recuperatorii de înot

·         Mofetoterapie, tratamente speciale de tipul ionizărilor și altele.

Metodele de tratament sunt foarte eficiente și sunt recomandate în prezent persoanelor care suferă de:

·         Afecţiuni hepatobiliare, dischinezie biliară, colecistită

·         Gastrită cronică hipo sau hiperacidă, boli duodenale, ulcer gastric

·         Afecțiuni cardiovasculare, ale rinichilor sau ale căilor urinare

·         Afecțiuni ginecologice, reumatismale degenerative

·         Probleme de nutriţie, afecțiuni respiratorii cum ar fi astmul

·         Nevroze, afecţiuni la nivelul nervilor periferici, suferințe post-traumatice.

Turiștii pot găsi cazare la 4 stele în Slănic Moldova la vila Moldovia Class, în cea mai prestigioasă zonă a stațiunii. Mediul natural este frumos, iar de aici se poate ajunge  repede la pârtia de schi din Slănic Modova, situată într-o poiană mare, care în sezonul cald oferă o priveliște minunată asupra Munților Nemira.  

Din Slănic Moldova turiștii pot ajunge și la Târgul Ocna, unde au posibilitatea de a vizita sanatoriul subteran, care se află într-o veche mină de sare. Acesta este considerat cel mai mare din Europa. Salina de la Târgul Ocna a devenit foarte renumită pentru bioclimatul natural și inhalațiile cu efect bun în remedierea bolilor respiratorii. 

În Slănic Moldova sunt multe locuri de vizitat, trasee frumoase și atracții turistice interesante, ca de exemplu:

·         “Cazinoul Regal” construit pe vremea Regelui Carol I

·         Cascada din Cheile Slănicului

·         Traseul “300 de scări”.

Această stațiune este cu siguranță un loc unic în țara noastră, în care românii de toate vârstele pot face o vacanță frumoasă, în orice anotimp.

Stațiunea se remarcă prin Sanatoriul Balnear, dar și prin atracțiile deosebit de frumoase din zonă, peisajul montan, aerul curat și cele 20 de izvoare cu ape minerale. Cel mai renumit dintre acestea este Izvorul numărul 3, acesta fiind numit “Regele izvoarelor minerale din Slănic Moldova“.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă