Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Multivitaminele şi mineralele nu reduc decesele sau riscul bolilor cardiovasculare

Multivitaminele şi mineralele nu reduc decesele sau riscul bolilor cardiovasculare

Folosirea suplimentelor care conţin multivinamine şi minerale nu reduce riscul apariţiei bolilor cardiovasculare sau decesele asociate acestora, potrivit unei analize a studiilor existente, citate de Reuters.

Rl online 0 comentarii

”Nu există dovezi specifice că aceste stimulente susţin sănătatea cardiovasculară. Sperăm ca lucrarea noastră să contribuie la închiderea dezbaterilor pe această temă,”, referitoare la utilizarea multivitaminelor şi mineralelor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a declarat autorul principal al analizei, dr. Joonseok Kim, de la University of Alabama din Birmingham.

Americanii au cheltuit în 2017 aproximativ 36,1 miliarde de dolari pe vitamine şi suplimente nutriţionale, iar mulţi consideră că aceste produse menţin sănătatea prin prevenirea unor boli, inclusiv cele cardiovasculare. Majoritatea studiilor de amploare nu au constatat existenţa unor astfel de beneficii.

Echipa coordonată de Kim a colectat dovezi din 18 studii, care au inclus peste 2 milioane de participanţi, pentru a investiga legăturile dintre suplimente şi diversele probleme cardiovasculare, între care afecţiunile coronariene şi accidentele vascular cerebrale.

Utilizarea suplimentelor care includ multivitamine şi minerale nu a fost asociată cu riscul de deces în urma unei boli cardiovasculare sau coronariene, sau cu incidenţa accidentelor vascular-cerebrale sau cu decese, potrivit raportului Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Aceste suplimente au fost asociate cu un risc uşor mai scăzut de dezvoltate a unei boli cardiace coronariene, dar această diferenţă a fost observată doar în studii care nu au ţinut cont de consumul de fructe sau legume şi numai  în studii care au fost efectuate în afara Statelor Unite.

Studiile realizate în Statele Unite şi cele care au ţinut cont şi de dietă nu au constatat niciun beneficiu relevant statistic din partea suplimentelor de vitamine şi minerale în prevenirea bolilor cardiace.

”Am învăţat din experienţele anterioare că este extrem de dificil să influenţăm publicul atunci când este o percepţie puternică, iar miza este profitul comercial. Cu toate acestea, consider că profesioniştii în domeniul sănătăţii şi cercetătorii au dovezile necesare să educe publicul cu informaţii corecte şi să se concentreze mai mult pe probleme presante pentru prevenirea eeficientă a bolilor cardiovasculare”, a spus Kim.

Acesta a spus că vrea să încurajeze oamenii să discute cu medicii lor despre utilizarea suplimentelor şi să îşi realoce resursele către ceea ce s-a dovedit că îmbunătăţeşte sănătatea cardivasculară, cum ar fi fructele şi legumele şi exerciţiile fizice.

Dr. Susanne Rautiainen, de la Karolinska Institutet din Stockholm, care a studiat intens utilizarea multivitaminelor şi mineralelor şi prevenirea bolilor, dar nu a fost implicată în studiul respectiv, şi-a exprimat speranţa că rezultatele acestuia vor influenţa medicii să nu recomande vitaminele pacienţilor sănătoşi.

Comentarii

loading...