23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateNeamţ: Medici rezidenţi din Iaşi, soluţia pentru înlocuirea ortopezilor din spital

Neamţ: Medici rezidenţi din Iaşi, soluţia pentru înlocuirea ortopezilor din spital

Managerul spitalului din Piatra-Neamţ, doctorul Codruţ Munteanu, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că a luat deja legătura cu reprezentanţii facultăţii şi, în funcţie de soluţia pe care o va propune instanţa de judecată în privinţa medicilor reţinuţi, se va lua o decizie.

“Dacă instanţa va decide arestarea preventivă sau controlul judiciar cu interzicerea profesării pentru cei patru medici reţinuţi, am găsit soluţia celor doi medici rezidenţi de la Iaşi. Aceştia, alături de ceilalţi doi medici din secţia de ortopedie, care au rămas în activitate, ar putea asigura desfăşurarea actului medical”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Doctorul Codruţ Munteanu a adăugat că va asigura chiar el consultaţiile la cabinetul de ortopedie al Policlinicii, rămas şi el fără medic după reţinerea acestuia în acelaşi dosar, chiar dacă nu are specializarea aceasta.

Cinci medici au fost reţinuţi pentru cercetări privind infracţiuni de luare de mită în formă continuată.

Patru medici ai secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi medicul ortoped al Policlinicii spitalului au fost reţinuţi, marţi, de Direcţia Generală Anticorupţie, în urma unor percheziţii la cele două unităţi sanitare dar şi la locuinţele medicilor.

Medicii sunt suspectaţi că ar fi condiţionat actul medical de primirea unor sume de bani.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi importante sume de bani. Procurorul de caz va stabili miercuri ce măsuri preventive va impune sau dacă va solicita instanţei de judecată emiterea unor mandate de arestare.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă