10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateNelu Tătaru despre coronavirus: „Suntem pe a doua cocoașă”

Nelu Tătaru despre coronavirus: „Suntem pe a doua cocoașă”

Transmiterea comunitară a noului coronavirus este la un nivel care îngrijorează. Analiza datelor zilnice privind noile îmbolnăviri dar și numărul constant mare de decese în rândul pacienților cu Covid-19 plasează România printre cele mai afectate state europene în acest moment.

„Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoașă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona.”, a confirmat situația Nelu Tătaru, pentru Antena 3.

Ministrul a vorbit și despre o nedorită revenire la starea de urgență care a paralizat România între 15 martie și 15 mai și apreciază în acum nu este necesară instituirea carantinei în anumite zone ori orașe din țară, așa cum s-a întâmplat cu Suceava și localitățile din jur ori cu orașul Țăndărei din Ialomița.

“Dacă ne uităm, 31 de decese în ultimele 24 de ore, 35 cel mai mare număr se înregistra pe 8 mai. Urmărim, evaluăm, nu avem o suprasolicitare în terapie intensivă chiar dacă avem 237 de cazuri în terapiile intensive. Creșterea acestui număr ne arată și gravitatea cazurilor noi. Avem 397 de cazuri în ultimele 24 de ore, din 11.800 de teste efectuate, rămânem pe aceeași creștere accentuată într-un context de transmitere comunitară accentuată.”, a mai spus Nelu Tătaru.

România are, potrivit ultimei raportări oficiale, un număr total de 1.799 decese în rândul pacienților infectați cu Covid-19 și 231 de bolnavi în stare gravă internați pe secțiile ATI în spitalele din țară.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă