17.6 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSănătateNiciun român nu are coronavirus. Există două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii...

Niciun român nu are coronavirus. Există două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Până acum, niciun cetățean român nu are coronavirus, a anunțat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României, printr-un comunicat de presă.

“În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene”, precizează comunicatul.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Continuă săptămâna de coșmar pentru Liverpool! „Cormoranii” au suferit un nou eșec pe teren propriu

FC Liverpool a ratat șansa de a urca provizoriu pe prima poziție în Premier League, după ce fost învinsă pe teren propriu, cu 0-1,...

Un nou gol pentru George Pușcaș în Serie B

Internaționalul român George Puşcaş a marcat un nou gol pentru Bari, care a fost învinsă cu scorul de 2-1, în deplasare, de Como, într-o...

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...
Ultima oră
Pe aceeași temă