11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătateNoi centre de diagnosticare a infertilității şi Endometrioză

Noi centre de diagnosticare a infertilității şi Endometrioză

„Extinderea Policlinicii Enescu REGINA MARIA vine ca un pas firesc în dezvoltarea serviciilor pe care le oferim. Corpul B va găzdui Centrul de diagnosticare a infertilității și Centrul de endometrioză, unități dedicate celor care au nevoie de asistență specială în vederea diagnosticării și tratării acestor afecțiuni. Aceste centre întăresc misiunea noastră de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților printr-o expertiză medicală de înaltă calitate a unor echipe multidisciplinare care investesc timp, grijă și atenție la nevoile fiecăruia.”, a declarat Olimpia Enache, Chief Opperations Officer al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

 

Corpul B al policlinicii are o suprafață de 1.300 de metri pătrați și include 21 de cabinete, care dispun de echipament medical de ultimă generație, incluzând un ecograf Voluson E 10 dedicat urmăririi sarcinii și un ecograf Vivid S60 pentru cardiologie. Prin intermediul echipei de 35 de medici, pacienții vor avea acces la peste 27 de specialități, precum obstetrică-ginecologie, genetică medicală, ecografie, urologie, hematologie, endocrinologie, reumatologie, ortopedie, medicină internă, medicină generală, ORL, cardiologie, gastroenterologie, hematologie, pneumologie, dermatologie, chirurgie generală, boli infecțioase și pediatrie.

Endometrioza afectează 10% dintre femeile din întreaga lume, iar statisticile din România ne spun că peste 500.000 de românce se confruntă cu această boală. Din cauza faptului că puține femei ajung la un diagnostic corect, nu primesc nici tratamentul corespunzător. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a preluat recent Centrul EndoInstitute din Timișoara, cel mai mare centru de diagnosticare și tratament a endometriozei din Sud-Estul Europei și singurul Centru de Excelență din România acreditat de Liga Europeană de Endometiroză (EEL). Sub girul domnului Dr. Voicu Simedrea, medic primar Obstetrică-Ginecologie și fondatorul EndoInstitute, se inaugurează acum Centrul de Endometrioză de la Policlinica Enescu. În cadrul acestuia, afecțiunea este abordată țintit, pacientele beneficiind de serviciile unei echipe multidisciplinare formate din specialiști în obstetrică – ginecologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, reproducere umană asistată, imagistică, psihologie, recuperare medicală, nutriție și homeopatie. Fiecare pacientă va fi susținută de către un Case Manager, care oferă suport în vederea programărilor și a tuturor întrebărilor ce pot apărea în procesul de diagnosticare și tratament.

 

Totodată, în cadrul noului corp al Policlinicii Enescu va funcționa și primul Centru de diagnostic al infertilității din Rețeaua REGINA MARIA. Acesta va fi coordonat de Dr. Bechir Melihan, medic primar Obstetrică – Ginecologie, cu o vastă experiență în domeniul infertilității și al reproducerii umane asistate.

„Ne bucurăm să putem ajuta viitorii părinți ce se confruntă cu probleme de infertilitate și necesită o atenție și îngrijiri deosebite. La Centrul de diagnostic al infertilității, specialiştii în tratarea acestei afecțiuni oferă servicii de consultanță cuplurilor şi stabilesc următorii pași pentru a descoperi cauzele ei. Angajamentul pe care ni-l luăm față de pacienții noștri este acela de a le oferi tot sprijinul necesar în acest proces.”, a declarat Dr. Bechir Melihan, coordonator al Centrului de diagnosticare a infertilității.

Policlinica Enescu REGINA MARIA, prin cele 2 corpuri, dispune de o suprafață totală de 1.800 metri pătrați, unde pacienții beneficiază de servicii unice în rețea, precum spermogramă, halosperm, histerosonografie cu substanță de constrast și centrul de endometrioză cu consultații bazate pe protocoale specifice. Echipa formată din 100 de specialiști continuă misiunea rețelei de sănătate de a dezvolta un sistem medical orientat spre pacient.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele opt acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 23 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 570.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 290 de clinici partenere. Compania reunește peste 6.000 de angajați și colaboratori în cele 64 de locații proprii din Bucureşti şi din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 3.5 milioane de pacienți.

 

 

 

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă