Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Numărul cazurilor de febră denga a crescut vertiginos în Reunion

Numărul cazurilor de febră denga a crescut vertiginos în Reunion

Zeci de mii de persoane de pe insula Reunion ar fi fost contaminate cu virusul febrei denga, o epidemie fără precedent a acestei boli transmisă de ţânţari în teritoriul francez de peste mări, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Reuters.

Rl online 0 comentarii

Autorităţile din departamentul francez din Oceanul Indian, o populară destinaţie turistică, au notificat OMS în legătură cu această epidemie în martie 2018, când au fost raportate 50.000 de cazuri probabile, inclusiv 22.000 până acum în acest an, se arată într-un comunicat emis de organizaţie.

Anul trecut, febra denga a fost confirmată la 6.942 de cazuri suspecte, o creştere cu 6.000% în comparaţie cu 2017. Până în prezent în acest an au fost confirmate 7.700 de cazuri de pacienţi diagnosticaţi cu această boală ce provoacă simptome similare răcelii şi poate avea urmări letale.

''Tendinţa în creştere a cazurilor confirmate şi probabile raportate în 2018 este fără precedent'', a subliniat OMS.

Nu există un tratament specific pentru denga însă, în condiţiile diagnosticării precoce şi a accesului la îngrijiri medicale corespunzătoare, mai puţin de 1% dintre bolnavi îşi pierd viaţa din cauza bolii.

14 persoane au murit în urma epidemiei din Reunion începând din 2018.

La nivel mondial, numărul cazurilor de denga a scăzut în 2017-2018, însă a fost observată o creştere semnificativă în 2019, în special în Australia, Cambodgia, China, Laos, Malaezia, Filipine, Singapore şi Vietnam.

Reunion are o populaţie de 866.500 de persoane, conform statisticilor oficiale franceze.

Comentarii

loading...