13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateO țară nordică renunță definitiv la serul de la AstraZeneca

O țară nordică renunță definitiv la serul de la AstraZeneca

 Astfel, Danemarca devine prima ţară din Europa care renunţă la vaccinul produs de AstraZeneca, notează Le Figaro.

„În ciuda opiniilor autorităţii europene de reglementare şi ale OMS în favoarea utilizării acestui ser, campania de vaccinare din Danemarca continuă fără vaccinul AstraZeneca”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Sănătate, Soren Brostrom.

Aproximativ 150.000 de persoane care au primit prima doză de ser vor primi un alt vaccin la rapel, potrivit autorităţilor daneze.

Tot Danemarca a fost prima ţară din Europa care a suspendat camapania de vaccinare cu AstraZeneca pe 11 martie, ca o măsură de precauţie. Decizia a venit după apariţia cazurilor severe de cheaguri de sânge – şi chiar decese suspecte – la persoanele care au fost vaccinate anterior împotriva Covid-19 cu acest ser.

Două cazuri de tromboză gravă, inclusiv un deces, s-au înregistrat în Danemarca la persoanele imunizate cu AstraZeneca, care nu aveau alte probleme de sănătate.
Franţa, Germania sau Norvegia au suspendat temporar vaccinarea cu serul AstraZeneca. De asemenea, Africa de Sud a suspendat campania în februarie, deoarece eficacitatea serului era pusă la îndoială în faţa variantei care circula în ţară. Pe de altă parte, Statele Unite şi Elveţia nu au autorizat încă vaccinul. Este şi cazul Venezuelei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă