laborator/shutterstock.com

laborator/shutterstock.com

Oamenii de știință au descoperit posibila cauză a cheagurilor de sânge legate de vaccinul COVID-19

O echipă germană de cercetători din această săptămână a spus că este posibil să fi descoperit ce cauzează cheaguri de sânge rare la unii beneficiari de vaccin COVID-19.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 

Conform EpochTimes,Rolf Marschalek, profesor la Universitatea Goethe din Frankfurt, care a fost implicat în studii care analizează starea de coagulare rară cauzată de vaccinul Oxford-AstraZeneca, a declarat că cercetătorul său a arătat că problema poate fi declanșată din cauza vectorilor adenovirus.

Un adenovirus - un virus obișnuit de răceală care nu se poate reproduce - este mecanismul principal utilizat atât de vaccinurile AstraZeneca, cât și de cele Johnson & Johnson, oferind instrucțiunile genetice pentru proteina spike a virusului în corpul destinatarului. Între timp, vaccinurile produse de Moderna și Pfizer utilizează tehnologia mRNA.

Oamenii de știință germani conduși de Marschalek au declarat într-o lucrare de cercetare care nu a fost încă evaluată de către colegi că problema ar putea fi cauzată atunci când adenovirusul intră în nucleul celulei, mai degrabă decât în ​​fluidul celular, unde virusul produce proteine.

„Ciclul de viață al adenovirusului include infecția celulelor ... intrarea ADN-ului adenoviral în nucleu și, ulterior, transcrierea genei de către mecanismele de transcriere a gazdei”, conform The Guardian. „Și exact aici se află problema: bucata virală de ADN ... nu este optimizată pentru a fi transcrisă în interiorul nucleului.”

Marschalek a declarat pentru Financial Times că vaccinurile pe bază de ARNm livrează materialul genetic al vârfului proteic în fluidul celular, spunând că nu intră niciodată în nucleu.

„Când aceste ... gene ale virusului se află în nucleu pot crea unele probleme”, a spus Marschalek. Vaccinurile care utilizează adenovirus, a adăugat el, pot fi reproiectate pentru a evita problema în viitor.

Johnson & Johnson „încearcă să-și optimizeze vaccinul acum”, a declarat el pentru Financial Times. „Cu datele pe care le avem în mâinile noastre, putem spune companiilor cum să mute aceste secvențe, codificând proteina spike într-un mod care previne reacțiile de îmbinare neintenționate”.

Echipa germană nu a vorbit încă cu AstraZeneca despre această problemă, a spus Marschalek, adăugând că, dacă vor ajunge la o discuție, pot să le transmită ce să facă pentru a face un vaccin mai bun. ”

În Europa, la începutul acestui an, peste o duzină de țări au suspendat temporar utilizarea AstraZeneca din cauza coagulării sângelui. Ulterior, organismul Uniunii Europene de reglementare a medicamentelor a anulat suspendarea, deși Danemarca a renunțat la utilizarea vaccinului în totalitate.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) au recomandat ulterior o pauză la utilizarea vaccinului J&J după ce au fost raportate cheaguri de sânge - în special la femei. Ulterior, agențiile au decis că vaccinul ar putea fi utilizat.

Dar vaccinurile cu ARNm Pfizer și AstraZeneca sunt acum cercetate de CDC după ce unii adolescenți și adulți tineri au raportat inflamații cardiace după ce au primit injecțiile. Vaccinurile care utilizează ARNm utilizează acid ribonucleic mesager (ARN) pentru a crea o proteină care determină un răspuns imun în organismul unei persoane.

Comentarii

loading...