13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSănătateOamenii de știință au descoperit posibila cauză a cheagurilor de sânge legate...

Oamenii de știință au descoperit posibila cauză a cheagurilor de sânge legate de vaccinul COVID-19

 

Conform EpochTimes,Rolf Marschalek, profesor la Universitatea Goethe din Frankfurt, care a fost implicat în studii care analizează starea de coagulare rară cauzată de vaccinul Oxford-AstraZeneca, a declarat că cercetătorul său a arătat că problema poate fi declanșată din cauza vectorilor adenovirus.

Un adenovirus – un virus obișnuit de răceală care nu se poate reproduce – este mecanismul principal utilizat atât de vaccinurile AstraZeneca, cât și de cele Johnson & Johnson, oferind instrucțiunile genetice pentru proteina spike a virusului în corpul destinatarului. Între timp, vaccinurile produse de Moderna și Pfizer utilizează tehnologia mRNA.

Oamenii de știință germani conduși de Marschalek au declarat într-o lucrare de cercetare care nu a fost încă evaluată de către colegi că problema ar putea fi cauzată atunci când adenovirusul intră în nucleul celulei, mai degrabă decât în ​​fluidul celular, unde virusul produce proteine.

„Ciclul de viață al adenovirusului include infecția celulelor … intrarea ADN-ului adenoviral în nucleu și, ulterior, transcrierea genei de către mecanismele de transcriere a gazdei”, conform The Guardian. „Și exact aici se află problema: bucata virală de ADN … nu este optimizată pentru a fi transcrisă în interiorul nucleului.”

Marschalek a declarat pentru Financial Times că vaccinurile pe bază de ARNm livrează materialul genetic al vârfului proteic în fluidul celular, spunând că nu intră niciodată în nucleu.

„Când aceste … gene ale virusului se află în nucleu pot crea unele probleme”, a spus Marschalek. Vaccinurile care utilizează adenovirus, a adăugat el, pot fi reproiectate pentru a evita problema în viitor.

Johnson & Johnson „încearcă să-și optimizeze vaccinul acum”, a declarat el pentru Financial Times. „Cu datele pe care le avem în mâinile noastre, putem spune companiilor cum să mute aceste secvențe, codificând proteina spike într-un mod care previne reacțiile de îmbinare neintenționate”.

Echipa germană nu a vorbit încă cu AstraZeneca despre această problemă, a spus Marschalek, adăugând că, dacă vor ajunge la o discuție, pot să le transmită ce să facă pentru a face un vaccin mai bun. ”

În Europa, la începutul acestui an, peste o duzină de țări au suspendat temporar utilizarea AstraZeneca din cauza coagulării sângelui. Ulterior, organismul Uniunii Europene de reglementare a medicamentelor a anulat suspendarea, deși Danemarca a renunțat la utilizarea vaccinului în totalitate.

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) au recomandat ulterior o pauză la utilizarea vaccinului J&J după ce au fost raportate cheaguri de sânge – în special la femei. Ulterior, agențiile au decis că vaccinul ar putea fi utilizat.

Dar vaccinurile cu ARNm Pfizer și AstraZeneca sunt acum cercetate de CDC după ce unii adolescenți și adulți tineri au raportat inflamații cardiace după ce au primit injecțiile. Vaccinurile care utilizează ARNm utilizează acid ribonucleic mesager (ARN) pentru a crea o proteină care determină un răspuns imun în organismul unei persoane.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă