8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătateOMS: E nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva coronavirusului

OMS: E nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva coronavirusului

Regiunea Europa, care la OMS include 46 de ţări, furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al organizației.

“În acest moment, suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a spus Ryan într-o conferinţă de presă.

Capacitatea spitalicească de a îngriji pacienţii internaţi cu COVID-19 a crescut în regiunea europeană, iar ratele de mortalitate sunt “foarte, foarte scăzute”, a mai spus Ryan, care a adus un omagiu personalului medical şi sistemelor de sănătate.

“Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndreaptă boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a mai afirmat responsabilul OMS.

“Multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle”, a adăugat el.

Întrebată despre creşterea numărului de cazuri în Europa, directoarea tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove, a răspuns: “Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale”.

La rândul său, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că “este periculos să se renunţe la controlul pandemiei”, referindu-se în mod evident de declaraţiile din ajun ale şefului de cabinet al preşedintelui american Donald Trump, Mark Meadows.

 

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă