Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Pacienții non-Covid nu mai au, practic, acces în spitale, avertizează medicii de familie

''După şapte luni de pandemie s-ar părea că lucrurile evoluează cât se poate de îngrijorător în ceea ce priveşte controlul răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2", avertizează Societatea Naţională de Medicina Familiei (SMNF).

Mihai Diac 0 comentarii

''După şapte luni de pandemie s-ar părea că lucrurile evoluează cât se poate de îngrijorător în ceea ce priveşte controlul răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2. Este momentul ca autorităţile să înţeleagă faptul că gestionarea pandemiei nu se poate face doar pe hârtie şi la televizor, fără să se ţină cont de opiniile celor care sunt zilnic în contact cu pacientul", avertizează Societatea Naţională de Medicina Familiei (SMNF).

SNMF precizează că, începând cu data de 15 martie, de la impunerea stării de urgenţă, a avut loc practic blocarea accesului pacienţilor non-COVID în spitale, închiderea temporară a celor mai multe cabinete din ambulatoriile de specialitate şi transferarea îngrijirilor asigurate până atunci de către spitale şi ambulatoriile de specialitate către medicii de familie, care au devenit, astfel, supraaglomerați.

Comentarii

loading...