Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PALMED respinge acuzaţiile ministrului Sorina Pintea asupra sistemului privat de sănătate

PALMED respinge acuzaţiile ministrului Sorina Pintea asupra sistemului privat de sănătate

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED atrage atenţia că, în lipsa unui raport privind situația din toate unităţile sanitare private, afirmaţiile ministrului Sănătății sunt menite să atragă atenţia în mod negativ asupra întregului sistem privat de sănătate.

Elena Marinescu 0 comentarii

"Instituțiile private nu sunt conștiente de ceea ce trebuie să facă, adică să presteze servicii de calitate și în siguranța pacienților. Vă asigur că în sistemul public așa ceva nu se poate întâmpla. Nu am în acest moment toate datele. Acum se vede că instituțiile private pot să facă mai mult decât face o instituție publică, din păcate nu în folosul pacienților" este o generalizare de care avem parte tot mai des în ultima perioadă şi pe care o considerăm nedreaptă și inoportună, consideră Eduard Dobre, director executiv PALMED.

"Așa cum am afirmat în repetate rânduri, statul este dator să susţină sistemul medical şi să depună toate eforturile pentru a veni în sprijinul nevoilor pe care le are pacientul român. Sistemul medical este format, aşa cum bine ştim, din public şi privat. Fiecare segment are drepturi şi obligaţii, iar pentru respectarea celor din urmă se depun toate eforturile, de ambele părți. Prin urmare, atât timp cât nu există dovezi în sprijinul acestei generalizări, solicităm public ca afirmațiile să se limiteze la cazuri concrete, documentate și verificate.

PALMED consideră oportună orice iniţiativă menită să aducă progres în sistemul sanitar, un management performant şi o cheltuire raţională a banului public, atât timp cât măsurile sunt luate respectând cadrul legal şi fără a discrimina cele nouă sisteme, public şi privat", completează Eduard Dobre.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a lansat o serie de acuzaţii la adresa unităţilor sanitare din mediul privat, pe care le suspectează de neglijenţă, în urma depistării falsului medic italian care a operat în clinici de renume, deși avea doar 8 clase.

Comentarii

loading...