Pașaportul Covid poate ajuta dar poate și limita drepturile fundamentale ale cetățenilor

Pașaportul Covid poate ajuta dar poate și limita drepturile fundamentale ale cetățenilor

Pașaportul care va atesta vaccinarea anti - Covid poate ajuta dar poate și limita drepturile fundamentale ale cetățenilor, atrag atenția specialiștii de la cabinetul de avocat "Iordăchescu & Asociații".

Mihai Diac 0 comentarii

Pandemia de COVID-19 a schimbat radical modul de derulare a activităților de zi cu zi și a impus măsuri fără precedent, cum ar fi carantinarea orașelor sau chiar a țărilor, precum și interzicerea călătoriilor neesențiale.

Asemenea măsuri s-au dovedit eficiente în limitarea răspândirii acestui virus, însă au ridicat probleme  referitoare la exercițiul drepturilor și libertăților recunoscute cetățenilor, atrag atenția specialiștii de la cabinetul de avocat "Iordăchescu & Asociații".

În opinia acestora, apariția vaccinului împotriva Covid deschide calea spre ridicarea acestor restricții, însă la momentul actual ne aflăm doar la începutul drumului. În acest context, reprezentanții unor state ale Uniunii Europene au cerut introducerea unui "pașaport de vaccinare", însă acesta ridică o serie de probleme.

“În afara sferei COVID-19, ideea unui certificat internațional de vaccinare a fost implementată acum 50 de ani, în contextul eforturilor internaționale de eradicare a febrei galbene. La momentul actual, un asemenea certificat este atestat de Organizația Mondială a Sănătății, fiind necesară prezentarea dovezii administrării anumitor vaccinuri la intrarea în unele state ale lumii, respectiv a certificatului internațional de vaccinare sau profilaxie”, explică Gabriela Musteață, avocat Iordăchescu & Asociații.

Comentarii

loading...