12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătatePeste 8,3 milioane de vaccinuri vor ajunge în România până în luna...

Peste 8,3 milioane de vaccinuri vor ajunge în România până în luna iunie

Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în următoarele două luni vor ajunge în România peste 7 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus.
“Putem să scăpăm de pericol prin vaccinare. În următoarele două luni vor veni în România peste 7 milioane de doze de vaccin. Asta înseamnă că o mare parte dintre românii care vor vrea să se vaccineze vor putea să se vaccineze în condiţii cât se poate de decente aproape de casa lor, în perfectă siguranţă. Trebuie doar să vrea şi câteodată să fie ajutaţi să se înscrie şi îi rog pe toţi cei care pot să îi ajute pe alţi semeni, fie că vorbim despre medici de familie, fie că este vorba despre părinţii, bunicii dumneavoastră, fie că este vorba despre vecini, dacă puteţi să îi ajutaţi să se înscrie la vaccinare şi să meargă să se vaccineze. Vor fi destule doze de vaccin în următoarele luni pentru toată lumea”, a spus ministrul Sănătăţii, reiterând teza potrivit căreia vaccinarea este singurul mod prin care se va scăpa de pandemie.
“Singurul fel în care obţinem jos pandemia este acesta, prin vaccinare şi prin protejarea noastră şi a semenilor noştri. Dacă respectăm măsurile de siguranţă şi nu le-aş mai spune atât restricţii, cât măsuri de siguranţă care să ne protejeze pe noi şi în special pe cei mai vulnerabili pe cei vârstnici, pe cei cu alte boli protejându-i, câştigăm timp pentru vaccinare”, a declarat Ministrul Sănătății.
Tot marți, vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării anti-COVID a anunţat marţi că România va primi peste 3,3 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în luna aprilie şi peste 5 milioane de doze în lunile mai şi iunie.
“Pentru luna aprilie, pentru BioNTech/Pfizer nu s-a schimbat nimic faţă de data trecută, deci 511.290 de doze pentru fiecare săptămână din luna aprilie, puţin mai mult pentru ultima, un total de 2.046.330 de doze pentru luna aprilie; pentru Moderna, 249.600 în două tranşe, venind în săptămâna a doua şi săptămâna a patra; pentru Astra Zeneca vorbim de un total de 879.990 de doze; suplimentar, avem şi dozele de la Johnson&Johnson, care vor sosi în săptămâna a treia din luna aprilie, când sosesc aproximativ 60.000 de doze şi în ultima săptămână din aprilie vor sosi 103.200 de doze. Astfel, în aprilie avem un total de 3.339.120 de doze, practic se adună cele 160.000 de doze Johnson&Johnson din datele pe care le aveam săptămâna trecută, iar pentru următoarele luni, mai şi iunie, avem în momentul de faţă o estimare de peste 5 milioane de doze”, a spus Baciu într-o conferinţă de presă.
Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că numărul de persoane care se află înscrise pe listele de aşteptare este de circa 760.000, potrivit datelor de la 30 martie. El a prezentat şi un top 6 al judeţelor privind listele de aşteptare. “Topul celor 6 judeţe cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare: Bucureşti, cu peste 144.000 de persoane, Cluj, peste 58.000 de persoane, Prahova, peste 36.000 de persoane, Ilfov, aproape 30.000 de persoane, Mureş, peste 28.000 de persoane, Iaşi, peste 27.000 de persoane. Spuneam că în toată această perioadă au fost notificate aproximativ 310.000 de persoane din listele de aşteptare, din care 217.000 de persoane au efectuat deja programarea şi au confirmat programarea în centrele de vaccinare. În ultimele 24 de ore s-au înscris aproximativ 42.000 de persoane pe listele de aşteptare, persoane noi. Au fost notificate în ultimele 24 de ore 43.000 de persoane, din care 30.600 şi-au confirmat programarea. Practic, avem un randament de confirmare a programării de peste 71%”, a afirmat Gheorghiţă, făcând şi o serie de menţiuni suplimentare legat de modalitatea de funcţionare a programării din lista de aşteptare.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă