14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătatePintea afirmă că probele chimice ale apei prelevate din şapte puncte sunt...

Pintea afirmă că probele chimice ale apei prelevate din şapte puncte sunt conforme

“Am comunicat în data de 31 ianuarie, joi, că cele 14 probe prelevate privind clorul din cele 14 puncte de colectare sunt conforme. Astăzi Institutul Naţional de Sănătate Publică a furnizat rezultatele pentru probele chimice pe care inspectorii le-au prelevat din cele şapte puncte de colectare. Pot să vă spun că acestea sunt în limitele normale, unele aproape de limita maximă. Deci în acest moment şi aceste probe sunt conforme”, a declarat Sorina Pintea.

Aceasta a precizat că furnizorul de apă trebuia de la început să colaboreze cu autorităţile pentru o bună informare a cetăţenilor.

“Cred că dacă furnizorul de apă potabilă ar fi înţeles că există şi această autoritate, Direcţie de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, dacă ar fi înţeles că trebuie să comunice aşa cum scrie legea, nu am fi ajuns aici, la această polemică şi să ducem toate aceste discuţii în zona politică, unde nu au ce căuta. (…) Aş insista spre a nu politiza această acţiune. Mă surprinde cât de uşor scot unii la mezat, sănătatea românilor. Şi nu spun lucruri mari. Ştiu foarte bine la ce mă refer”, a afirmat Pintea.

Săptămâna trecută, mai mulţi bucureşteni din sectoarele 5 şi 6 au sesizat Ministerul Sănătăţii cu privire la persistenţa unui miros puternic de clor în apa potabilă.

În acest context, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că recomandă prudenţă în consumarea apei, în timp ce furnizorul Apa Nova a comunicat că apa poate fi folosită.

La rândul său, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a cerut Corpului de control să-i prezinte un raport independent cu privire la calitatea apei potabile din Capitală şi a spus că intenţionează să sesizeze SRI şi pe şeful statului în legătură cu această chestiune.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă