11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSănătatePintea: Maternitatea Giuleşti va relua internările

Pintea: Maternitatea Giuleşti va relua internările

„Începând de vineri în Giuleşti se vor relua internările. Rezultatele preliminare spun ca nu sunt probleme, de aceea vineri Giuleşti îşi va deschide porţile”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată de Mediafax. Maternitatea Giuleşti a fost închisă mai multe săptămâni.

Potrivit ministrului, Direcţia de Sănătate Publică a aplicat amenzi în valoare totală de 10.000 de lei pentru Maternitatea Giuleşti şi pentru nouă angajaţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, săptămâna trecută, că 45 de bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti sunt infectaţi cu stafilococ.

Pintea susţine că infecţia cu stafilococ a fost răspândită din cauza faptului că naşterile cezariene se fac pe “bandă rulantă” şi nu există timp suficient pentru curăţenia “ca la carte”.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Endrick, la doar 17 ani, are o iubită model. Momente inedite după Spania – Brazilia

Tânărul fotbalist Endrick, în vârstă de doar 17 ani, a reușit să strălucească din nou în tricoul naționalei Braziliei, de această dată într-un meci...
Ultima oră
Pe aceeași temă