15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătatePremierul Orban avertizează că pacienții cu Covid trebuie monitorizați mai atent

Premierul Orban avertizează că pacienții cu Covid trebuie monitorizați mai atent

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că persoanele care au fost diagnosticate că sunt infectate cu Covid trebuie monitorizate mai atent.

“Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici vă recomand să găsiţi o soluţie, aşa cum am discutat, de implicare a medicilor de familie pentru pacienţi, mai ales care au cazuri uşoare – să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri – anchete epidemiologice”, a explicat premierul Orban.

Potrivit acestuia, anchetele epidemiologice sunt cea mai bună formă de a controla răspândirea pandemiei.

“Insistaţi nu numai cantitativ ci şi calitativ pe aceste anchete epidemiologice, pentru că asta e forma de luptă cea mai bună: izolarea persoanelor de contact – cum am fost şi eu, de exemplu. Am fost izolat şi, dacă aş fi fost pozitiv, nu mai transmiteam către alţii boala. Deci chestiunea asta trebuie urmărită cu mare atenţie”, a cerut șeful Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă