Premierul Orban avertizează că pacienții cu Covid trebuie monitorizați mai atent

Premierul Orban avertizează că pacienții cu Covid trebuie monitorizați mai atent

Premierul Orban a cerut, joi, în ședința de Guvern, ca persoanele care au fost diagnosticate cu Covid să fie monitorizate mai atent.

Mihai Diac 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că persoanele care au fost diagnosticate că sunt infectate cu Covid trebuie monitorizate mai atent.

"Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici vă recomand să găsiţi o soluţie, aşa cum am discutat, de implicare a medicilor de familie pentru pacienţi, mai ales care au cazuri uşoare - să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri - anchete epidemiologice", a explicat premierul Orban.

Potrivit acestuia, anchetele epidemiologice sunt cea mai bună formă de a controla răspândirea pandemiei.

"Insistaţi nu numai cantitativ ci şi calitativ pe aceste anchete epidemiologice, pentru că asta e forma de luptă cea mai bună: izolarea persoanelor de contact - cum am fost şi eu, de exemplu. Am fost izolat şi, dacă aş fi fost pozitiv, nu mai transmiteam către alţii boala. Deci chestiunea asta trebuie urmărită cu mare atenţie", a cerut șeful Guvernului.

Comentarii

loading...