6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSănătatePremierul Orban nu acceptă ca fostul director medical de la spitalul din...

Premierul Orban nu acceptă ca fostul director medical de la spitalul din Suceava să-și reia postul

La ședința de Guvern de joi, 23 aprilie, premierul Ludovic Orban l-a avertizat pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că nu trebuie să permită ca medicul Macovei să-și reia postul de director medical la Spitalul Județean de Urgență din Suceava.

Premierul i-a spus ministrului Sănătății că are toate pârghiile necesare pentru a bloca o asemenea revenire în post.

Macovei este care, în calitate de director medical, i-ar fi chemat la serviciu pe toți medicii din Spitalul Județean Suceava, indiferent că sunt sau nu infectați cu coronavirus. Ulterior, un mare număr de angajați și de pacienți ai spitalului au fost depistați pozitiv cu coronavirus, unul dintre aceștia fiind chiar directorul medical Macovei.

Vineri, Macovei va reveni în Spitalul Județean, după ce a fost în concediu medical, întrucât testele sale la coronavirus au devenit negative. Dacă el nu va fi reinstalat ca director medical, Macovei ar putea lucra în meseria lui de bază, aceea de medic ortoped.

Pe de altă parte, tot în ședința de Guvern de joi, premierul Orban s-a declarat satisfăcut de înlăturarea medicului Adrian Streinu-Cercel din funcția de șef al comisiei științifice Covid-19 a Ministerului Sănătății.

“Salut decizia cu demiterea lui Cercel. Pe de altă parte a durat cam mult, puteam sa ne mișcăm un pic mai repede”, a spus premierul Ludovic Orban.

Despre proiectul referitor la carantinarea bătrânilor, întocmit de Streinu-Cercel, premierul a spus că “nici nu trebuia luat în serios”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă