Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prima reuniune a experţilor europeni pe probleme de sănătate în mandatul PRES RO

Prima reuniune a experţilor europeni pe probleme de sănătate în mandatul PRES RO

La Bruxelles a avut loc prima reuniune pe sănătate, cu echipele tehnice și atașații pe sănătate ai statelor membre UE.

Elena Marinescu 0 comentarii

La finalul discuţiilor, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat că vor continua eforturile pentru a avansa pe agendă temele cu impact și beneficii pentru pacienți. „Scopul principal al activităților pe timpul mandatului este garanția accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni. Avem de gestionat un dosar legislativ destul de complex pe care l-am preluat de la colegii austrieci. Este vorba despre Proiectul de regulament pentru Evaluarea Tehnologiilor de Sănătate (HTA) pentru care vom depune toate eforturile pentru un progres. De asemenea, vom propune spre dezbatere teme de actualitate precum rezistența antimicrobiană și mobilitatea pacientului, care vor avea ca rezultat îmbunătățirea calității serviciilor și asistenței medicale pentru pacienții europeni. Vom încerca să găsim soluții și pentru îmbunătățirea prevenției prin vaccinare. Nu vrem să pierdem timpul, mai ales că în a doua parte a mandatului nostru vor fi în desfășurare și alegerile europarlamentare”.

 

Echipa Ministerului Sănătății de la Bucureşti a prezentat reprezentanților statelor membre prezenți la reuniunea comună a Grupurilor de lucru de Sănătate publică și pentru Produse farmaceutice și dispozitive medicale, prioritățile României, atât cele generale, cât și cele sectoriale pe sănătate, precum și calendarul evenimentelor programate pe domeniu în perioada mandatului PRES RO. Totodată, au continuat negocierile, la nivel tehnic, asupra dosarului legislativ legat de Propunerea de Regulament privind evaluarea tehnologiilor medicale și de modificare a Directivei 2011/24/UE (Regulament HTA).

 

Regulamentul vizează modul în care sunt evaluate dosarele medicamentelor noi introduse în statele membre. «Ne vom concentra pentru început pe negocierea art. 12–18 ale propunerii, mai exact pe subiectul Consultărilor Stiintifice Comune (Joint scientific consultation). Am început printr-o prezentare a modului în care se desfășoară acest proces premergator evaluarilor clinice în cadrul rețelei EUnetHTA, pentru a avea un punct de pornire în discuții. Mai departe, pornind de la punctele de vedere ale statelor membre, vom continua negocierile pentru identificarea punctelor comune, în vederea elaborării ulterioare a unui text progres», a mai spus Sorina Pintea.   

 

Comentarii

loading...