12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateRaed Arafat: „Populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile”

Raed Arafat: „Populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile”

Raed Arafat trage un semnal de alarmă și îndeamnă populația să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului-coronavirus, în contextul în care România este în topul european al noilor îmbolnăviri cu Covid-19.

”Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care ştiu că nu le vrea nimeni, este ca populaţia să fie cât mai cooperantă şi să respecte regulile care au fost recomandate şi să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe reţelele de socializare”, a afirmat miercuri seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Șeful Departametamentului pentru Situații de Urgență a trecut în revistă cele mai periculoase locuri în care oamenii se pot infecta cu noul-coronavirus dacă nu respectă distanțarea socială, purtarea măștii de protecție a nasului și a gurii, și spălatul cât mai des pe mâini cu apă și săpun, conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății.

”În roşu, avem teatrele – în spaţiu închis, lăcaşele de cult, transportul public în comun, transportul cu avioanele, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate sunt considerate cele mai periculoase. La nivel portocaliu avem sălile de fitness, frizeria, stomatologia, lucrul în birou – dacă este cu mai multe persoane, restaurantele în spaţiu închis”, a precizat Raed Arafat.

Cum România este pe o pantă ascendentă în ceea ce privește noile cazuri de Covid-19, oficialul crede că redeschiderea restaurantelor și alte măsuri de relaxare vor fi luate doar dacă numărul românilor care se infectează zilnic va scădea constant, cel puțin câteva zile la rând.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă