11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateRapelul întârziat cu vaccinul Pfizer produce un număr triplu de anticorpi la...

Rapelul întârziat cu vaccinul Pfizer produce un număr triplu de anticorpi la persoanele vârstnice

Cercetarea este prima care compară în mod direct răspunsul imun ale vaccinului Pfizer după intervalul clasic de dozare, de trei săptămâni, testat în studiile clinice, și cel extins, de 12 săptămâni între doze, recomandat de oficialii britanici pentru a oferi rapid persoanelor mai vulnerabile cel puțin o parte din protecție.

După ce Marea Britanie a luat decizia să extindă intervalul dintre doze, Pfizer și partenerul BioNTech au spus că nu există date suficiente care să susțină mărirea perioadei dintre cele două proceduri de vaccinare. Cu toate acestea, Pfizer a spus că ar putea fi luate în considerare și alte rgumente referitoare la sănătate publică, în afara celor obținute din studiilor clinice.

„Studiul nostru demonstrează că răspunsurile anticorpilor după cel de-al doilea vaccin Pfizer sunt semnificativ îmbunătățite la persoanele în vârstă atunci când rapelul este întârziat pâna la scurgerea a 12 săptămâni între injecții”, a spus Helen Parry, autor al studiului, cerectător la Universitatea din Birmingham.

Marea Britanie a început campania de vaccinare cu serul Pfizer înainte de a schimba politica de dozare, ceea ce înseamnă că un număr mic de persoane, care au primit vaccinul în prima parte a campanie, au primit al doilea vaccin trei săptămâni mai târziu, după modelul existent și în UE.

Studiul, care nu a fost încă evaluat de colegii cercetătoarei vritanice, s-a desfășurat pe un eșantion de 175 de persoane cu vârste cuprinse între 80 și 99 de ani și a constatat că extinderea la 12 săptămâni a intervalului de administrare a dozelor a crescut cu de 3,5 ori răspunsul anticorpilor, comparativ cu cei care și-au făcut rapelul la trei săptămâni de la inocularea primei doze .

În atare condiții, Institutul pentru Sănătate Publică din Anglia a declarat că studiul reprezintă o dovadă suplimentară pentru susținerea eficienței abordării campaniei de vaccinare în Marea Britanie.

„Strategia adoptată în Marea Britanie pentru întârzierea celei de-a doua doze a dat roade”, a declarat Gayatri Amirthalingam, consultant epidemiolog în cadrul Institutul pentru Sănătate Publică.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă